Bitlis

Engelli Azat'ın oyunculuk hayali gerçeğe dönüştü

10:28 08 Şubat 2018
Engelli Azat'ın oyunculuk hayali gerçeğe dönüştü

Bitlis'in Tatvan ilçesinde bedensel ve konuşma engelli Azat Özdemir'in oyunculuk hayali, gerçeğe dönüştü.

Hayat Var Engel Yok Tiyatro Topluluğu'nun kurucusu Dursun Boğa, bir tiyatro etkinliğinde, tekerlekli sandalyesinde bilgisayarıyla öykü ve şiirler yaşan 16 yaşındaki Özdemir ile tanıştıktan sonra engellilerin yaşamına dikkat çekmek için öykü yazdı.

Boğa'nın yazdığı öykü, senarist Onur Somay tarafından film senaryosuna dönüştürüldü.

Somay ve Boğa, oyunculuk hayali olduğunu öğrendikleri doğuştan bedensel ve konuşma engelli Özdemir'in filmde başrol oynamasına karar verdi.

Tatvan'ın Kıyıdüzü köyünde çekimleri devam eden ve yönetmenliğini Adnan Yağız Yeşilyaprak'ın yaptığı "Döngü" filminde "Dursun" rolünü oynayan Özdemir, hayalinin gerçekleşmesinin mutluluğunu yaşadı.

Filmde, Özdemir'e sanatçılar Ünal Silver ile Emre Ertunç rol arkadaşlığı yaptı.

Doğal koşullarda çekilen filmin, senaryosunda kış mevsiminde geçen bölümleri tamamlandı. Film, bahar aylarında yapılacak çekimlerle tamamlanacak.

- "Azat'ın mutluluğu tarif edilemez"

Boğa, AA muhabirine, bölgede tiyatro çalışması yürütürken Azat ile tanıştığını ve ondan etkilendiğini ifade etti.

Mimik ve hareketleri dikkat çeken Özdemir'in çok yetenekli olduğunu aktaran Boğa, şöyle konuştu:

"Bana bir yazısını gösterdi. Onu biraz gözlemledim ve hayalini gerçekleştirmek istedim. Sonra öykü yazarak birçok yere başvurduk. Olumlu sonuç alamadık. Ardından yönetmenimiz Adnan Yağız Yeşilyaprak'a ulaştım. Beni kırmadı. Emek vererek öyküyü senaryo haline getirdi. Buraya gelerek 20 gün çekim yaptılar. Çok güzel geçti. Azat'ın hayalini gerçekleştirdik. Onun mutluluğu tarif edilemez. Çok güzel bir film olacağına inanıyorum. Yönetmenimize ve oyuncularımıza çok teşekkür ediyorum."

Yönetmen Yeşilyaprak da filmin hikayesinin çok güçlü olduğunu, bir babanın engelli oğluna düşkünlüğünün anlatıldığını belirtti.

Oyuncu Silver ise filmin konusunun kendisini etkilediği ve bu nedenle filmde yer almaya karar verdiğini ifade etti.

Azat'ın konuşamamasına rağmen onunla çok iyi anlaştıklarını dile getiren Silver, şöyle devam etti:

"Azat çok zeki. Kendisiyle baba oğul gibi olduk. Zaten bu oyunumuzdu. Hikayeyi de anlatmamız mükemmel oldu. Oyunda kendisi yer aldı. Birçok kişiden daha iyi oynayacağını gösterdi. Gözlerinde adeta sevgi ışıldıyor. Bu çok önemli. Güzel bir film çektiğimizi düşünüyorum. Her şeyin farklı bir yanı var ama bu çok özel bir duygu. Kendisini çok sevdim. Çocuklarıma duyduğum yoğun duyguları Azat'ta yaşadım. Buranın insanlarından, gençlerinden ve Azat'tan çok fazla şey öğrendim."

- "Oğulumun tek hayali oyunculuktu"

Azat'ı çekimler için sırtında taşıyan babası Mahsun Özdemir de oğlunun küçük yaşlardan beri bilgisayarda yazı ve şiirler yazdığını ve hep oyuncu olmayı istediğini belirterek, şunları söyledi:

"Oğlumun tek hayali oyunculuktu. Oğlum Dursun Boğa ile tanıştıktan sonra hayali gerçek oldu. Bir engelli babası olarak çok zorluk çekiyoruz. Oğlum, Allah'ın verdiği özel bir insandır. Bana sabrı öğretti. Yaşıtları okula gidiyor ama oğlum gidemiyor. Bize 'ben ne zaman yürüyeceğim' diyor. Buna çok üzülüyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.