Bitlis

"Sonuna kadar devletimizin yanındayız"

11:05 14 Şubat 2018
"Sonuna kadar devletimizin yanındayız"

ŞENER TOKTAŞ - Bitlis'teki kanaat önderleri, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'nı destekliyor.

Hizanlı kanaat önderi Kayhan Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Afrin operasyonunu sonuna kadar desteklediğini çünkü tüm oyunların Türkiye üzerine oynandığını belirterek şöyle devam etti:

"Suriye ve Irak'ın adı devlet olarak geçiyor ancak öyle bir şey yok. Yani tek dert Türkiye. Bunlar bir şekilde Türkiye'yi savaşa sürüklemek ve iç savaş çıkarmak istiyor. İçimizdeki hainlerle bunu da denediler. Orada terör örgütünü muhafaza edip ileride Türkiye'nin başına bela edecekler. Aklı başında olan her insanın bunu bilmesi gerekiyor. Sonuna kadar devletimizin yanındayız ve operasyonu sonuna kadar destekliyoruz. İnşallah bu operasyonda devletimiz başarılı olur. Gayrimüslimin oyunu boşa gider. Tek dert, Türkiye Cumhuriyeti güçlü olmasın, Müslümanlara ağabeylik yapmasın ve sahip çıkmasın."

Özdemir, terör örgütünün 35 yıldır ülkenin başına bela olduğunu vurguladı.

- "Terör örgütü en çok Kürtlerin canını yaktı"

Türkiye'nin önünü kesmek için dış güçlerin oyunlar oynadığının altını çizen Özdemir, şunları söyledi:

"Bunun Kürtlük ile alakası yok. Zaten ne yaptılarsa Kürtlere yaptılar. Kürtlerin canını yaktıkları kadar hiç kimsenin canını yakmadılar. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım. Annem ve babam Kürtçe konuşuyordu ama onların elinden çektiğimizi bir Allah, bir biz biliriz. Allah hainlere fırsat vermesin, devletimizin, ordumuzun ve reisimizin yar ve yardımcısı olsun."

Alçak terör örgütüyle yıllardır savaştıklarını ve bu mücadeleden vazgeçmediklerini aktaran Özdemir, "Bir yolumuz ve çizgimiz var. Bu uğurda canımızı da verdik, arabamızı da yaktılar. Ellerinden geleni yaptılar. Ancak yolumuzdan caymadık." dedi.

Mutki ilçesinde kanaat önderi Fethullah Ayte ise Zeytin Dalı Harekatı'nı sonuna kadar desteklediklerini, her zaman Afrin'deki şanlı Mehmetçik için dua ettiklerini dile getirdi.

Harekattan sonra oradaki insanların rahat edeceklerine inandıklarını vurgulayan Ayte, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Cenab-ı Allah onları muzaffer kılsın. İnşallah selametle memlekete dönsünler. Allah'ın izniyle onların orada muvaffak olması İslam aleminde çok büyük değişikliklere sebebiyet verecek. Biz ve oradaki mazlum halklar çok dua ediyoruz ancak mazlumların duası makbuldür. Resulullah efendimiz, 'Mazlumların duası geri çevrilmez.' diye buyurmuştur. Bu harekattan oradaki Kürt, Arap ve Türk kardeşlerimizin hepsi çok memnun. Bunlar rahat olmak ve PYD'den kurtulmak için hükümetimize, askerimize ve Cumhurbaşkanımıza hep dua ediyor. Cenab-ı Allah dualarını kabul etsin. Allah bu harekatı tüm İslam alemine hayırlara vesile kılsın."

- "Operasyonun başlamasına çok sevindik"

Hizanlı kanaat önderi Şafi Arvas da TSK'nın Afrin'de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'nın geç kalınmış bir operasyon olduğunu ifade etti.

Bu operasyonun iki yıl önce yapılması gerektiğini savunan Arvas, şunları kaydetti:

"Bu operasyonun başlamasına çok sevindik. Allah yar ve yardımcımız olsun. Gayreti, haysiyeti, şerefi, inancı olan ve 'Müslümanım' diyen herkesin gönüllü olarak bu operasyona gitmeye hakkı vardı. 60 yaşındayım. Eğer ameliyatlı olmasaydım gönüllü olarak giderdim. Bundan daha güzel bir şey yoktur. Bundan daha gayretli bir iş yoktur. Türkiye Cumhuriyetimiz devletimiz ve Mehmetçik'imiz sağ olsun."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.