Bitlis

Bitlis'te "Deprem Haftası" paneli

18:03 06 Mart 2018
Bitlis'te "Deprem Haftası" paneli

Bitlis Valisi ve Belediye Başkan Vekili İsmail Ustaoğlu, Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) ile Afet ve Acil Durum İl Müdürlüğünce, 1-7 Mart Deprem Haftası kapsamında düzenlenen panele katıldı.

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) konferans salonunda düzenlenen panelde, deprem ve alınabilecek önlemler hakkında katılımcılar bilgilendirildi.

Ustaoğlu, burada yaptığı konuşmada, coğrafyanın birinci derecede deprem bölgesinde yer aldığını anımsatarak, "Bazen bunun acı ve üzüntüsünü yaşıyoruz. Bu anlamda gerçekten bir depremin insanlarda nasıl travma yaşattığını başta yakınlarım olmak üzere etrafımızdaki insanlardan şahit oldum. Dünyanın her yerinde felaketler oluyor. Bu felaketlere hazırlıklı olmak adına ülkemiz çok güzel mesafe katetti. Güzel çalışmalar var. Teknik ve donanım olarak her ilimizde AFAD bünyesinde ekipler bulunuyor." diye konuştu.

BEÜ Rektörü Prof. Dr. Erdal Necip Yardım ise Türkiye'nin çok ciddi depremler gördüğünü söyledi.

Yakın zamanda Van depremini yaşadıklarını hatırlatan Yardım, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Büyük bir depremin olacağı önceden tahmin edilebilir. Bu teknolojiyle mümkün. Ama depremin ne zaman olacağı bilinmez. Buna hazırlıklı olmamız gerektiğini bize hatırlatıyor. Baktığımızda bizim ciddiye almamız gereken birçok faktör var. Kötü yapılaşmaya ve kentleşmeye yol açacak tüm faktörleri ortadan kaldırmak lazım."

Konuşmaların ardından panel, sunumlarla devam etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.