Bitlis

Karadeniz'den Bitlis'e kardeşlik köprüsü

11:37 26 Mart 2018
Karadeniz'den Bitlis'e kardeşlik köprüsü

Din Görevlileri Birliği Derneği (Din-Bir-Der) Genel Başkanı Muhittin Hamdi Yıldırım ve üniversite öğrencileri, Mutki'nin Koyunlu köyündeki Alaiyye Yatılı Erkek Kur'an Kursu'nu ziyaret etti.

Din-Bir-Der, Anadolu Gençlik Derneği ve Medrese Alimleri Vakfınca hayata geçirilen Kardeşlik Köprüsü Gençlik Buluşması Projesi kapsamında, Din-Bir-Der Genel Başkanı Yıldırım ile Trabzon, Rize, Giresun ve Samsun'dan 50 üniversite öğrencisi Bitlis'in Mutki ilçesine geldi.

Yıldırım ve beraberindeki üniversite öğrencileri, Koyunlu köyündeki Alaiyye Yatılı Erkek Kur'an Kursu'nu ziyaret etti.

Kurs sorumlusu Fethullah Ayte tarafından karşılanan Yıldırım ve beraberindekiler, öğrencilerle sohbet etti.

Yıldırım, ziyarette yaptığı konuşmada, kardeşliğin sözle değil, ruhla yaşanarak tesis edilebileceğini dile getirerek, "Kürt, Türk ve Arap gençleri tanışsın diye köprü kuruldu. Diyarbakır, Batman ve Mardin'i dolaştık. Talebeler tanışarak kaynaştılar." diyen Yıldırım, "Bu tür buluşmaların birkaç saatle sınırlı kalmasını istemiyoruz" diye konuştu.

Ayte de bu tür projelerin kaynaşma için önemli olduğunu belirterek, son yıllarda yapılan düzenlemelerle Kur'an kurslarının önünün açıldığını kaydetti.

Giresun'dan gelen İslami ilimler fakültesi öğrencisi Mustafa Kır ise öğrencilerin kaynaşması için bu projenin çok faydalı olduğunu söyledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.