Bitlis

Kütüphaneler Haftası

14:23 27 Mart 2018
Kütüphaneler Haftası

Tatvan'da Halk Kütüphanesi Müdürlüğü tarafından "54. Kütüphane Haftası" kapsamında etkinlik düzenlendi.

Tatvan Belediyesi Kültür Merkezi'nde "Yeni nesil çocuklar, yeni nesil kütüphaneler" temasıyla düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Tatvan Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü ve Halk Kütüphanesi Müdür Vekili Refik Aydın, konuşmasında, kitap okumanın önemini vurgu yaparak, kütüphanelerinden 41 bin 454 kişinin yararlandığını söyledi.

2017'de ödünç materyal alan kullanıcı sayısının 15 bin 182 olduğunu aktaran Aydın, şöyle devam etti:

"Kitap sayımız 22 bin 21'e ulaşmıştır. Ayrıca yine 54. Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında kaymakamımızın talimatları doğrultusunda ilçemiz genelinde çeşitli yarışma ve etkinlikler düzenledik. Etkinliklerimiz hafta boyunca satranç turnuvası, resim sergisi ve film gösterimi gibi çeşitli etkinliklerle devam edecektir. Bu vesile ile bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmayarak her zaman yanımızda olan Kaymakamımız Sayın Mehmet Ali Özkan'a destek ve katkılarından ötürü teşekkür ederim."

Sunum ve müzik dinletisiyle devam eden programda, okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edilmesiyle sona erdi.

Programa Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, Bitlis Kültür ve Turizm Müdürü Ramazan Gencan, kamu kurumlarının müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.