Bitlis

Eğitim-Bir-Sen'den performans sistemine tepki

18:42 02 Nisan 2018
Eğitim-Bir-Sen'den performans sistemine tepki

Mutki ilçesinde, Eğitim-Bir-Sen üyeleri, hayata geçirilmek istenen öğretmen performans değerlendirme sistemi ile öğretmene yönelik şiddet olaylarına tepki gösterdi.

Mutki Anadolu Lisesi önünde toplanan sendika üyeleri adına basın açıklamasını okuyan Salim Ekin, Milli Eğitim Bakanlığı'nın yürürlüğe koymaya çalıştığı öğretmen performansı değerlendirme sistemine, eğitimcilerin itirazlarının bulunduğunu belirtti.

Eğitimin öznesi olan eğitimcilerin, son dönemde şiddetin nesnesi olduğunu da dile getiren Ekin, şunları kaydetti:

"Her geçen gün artan şiddet olayları birçok eğitimciyi mağdur etmektedir. Bu olaylar eğitim camiasını hem tedirgin etmekte hem de üzmektedir. Önceden itibarın, ihtimamın ve saygının odağında olan öğretmenlerimiz artık hakaretin, şiddetin ve itibarsızlaştırma sarmalının içine düşürülmüştür. Bu şiddet olaylarına dur diyecek bir irade gösterilmez, şiddet uygulayan kişiler hak ettikleri cezaya çarptırılmazlarsa, ciddi ve caydırıcı tedbirler alınmazsa çok daha ağır olaylarla karşı karşıya kalabiliriz. Bu doğrultuda şiddet eylemlerine yönelik cezai ve hukuki tedbirlerin alınması artık kaçınılmazdır."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.