Bitlis

Ekonomi Bakanlığı yetkilileri, esnafın sorunlarını dinledi

16:07 13 Nisan 2018
Ekonomi Bakanlığı yetkilileri, esnafın sorunlarını dinledi

Ekonomi Bakanlığı yetkililerinden oluşan heyet, Bitlis'te esnafla bir araya gelerek sorun ve taleplerini dinledi.

Bitlis Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen toplantıda konuşan Ekonomi Bakanlığı Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğü Genel Müdür Vekili Dr. Mehmet Yurdal Şahin, bakanlık olarak bölgedeki ekonomik sorunları yerinde görmek için kente geldiklerini ve iki gün boynuca ziyaretler gerçekleştirdiklerini söyledi.

Geçen yılın nisan ayından bu yana Türkiye'deki tüm yatırımcıları ziyaret ettiklerini ve bakanlığın özel sektörler için oluşturduğu uygulamaları, sahadaki çalışmaları ve memnuniyetleri yerinde incelediklerini anlatan Şahin, "Sadece bakanlığımızla ilgili değil diğer kamu kurum ve kuruluşlarıyla da yaşadığınız sıkıntılar, öneriler ve görüşleri de almaya geldik. Bitlis'te 3 firmamızı ziyaret ettik. Hem tesislerini gezdik hem de varsa sıkıntı ve önerileri dinledik." diye konuştu.

Bitlis Vali Yardımcısı Erdem Tekdemir ise, kentin gelişmesi ve ilerlemesi için devletin tüm kurumlarının işbirliği içinde çalıştığını belirterek, "Bugün de bakanlığımızın bürokratları bizi ziyarete geldiler. İlimizde yapılacak yatırımlarla ilgili esnafımızı bilgilendirmek ve isteklerini not ederek gerekli çalışmaları bakanlığa bildirecekler. Kendilerine bu ziyaretten dolayı teşekkür ediyoruz." şeklinde konuştu.

Bitlis Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Tezcan da, bölgenin ekonomik olarak yeniden canlanması için devlet desteklerinin daha fazla verilmesi gerektiğini vurguladı.

Bölgede yaşanan terör olaylarından dolayı sürekli sermaye ve beyin göçü verdiklerini belirten Tezcan, "Bölge ekonomimiz tarım ve hayvancılıktır. Ancak bugünün koşullarına baktığımızda tarım ve hayvancılık eski yıllara göre yüzde 20'ler seviyesindedir." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.