Bitlis

Bitlis ve Hakkari'de seçim manzaraları

16:28 24 Haziran 2018
Bitlis ve Hakkari'de seçim manzaraları

Bitlis'te İngilizce öğretmeni Fatma Cemre Oğuz, hayvanlara uygulanan şiddete dikkati çekmek amacıyla "Zeytin" adlı kedisi ile sandığa giderek oyunu kullandı.

Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekilliği seçimi için sandıkların kurulduğu merkezlerde oy kullanma işlemi sürüyor.

İngilizce öğretmeni Oğuz, hayvan hakları konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla 6,5 kilogram ağırlığındaki "Zeytin" isimli kedisiyle geldiği TOBB İlköğretim Okulunda 1044 numaralı sandıkta oyunu kullandı.

Oğuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hayvan haklarına dikkati çekmek amacıyla oy kullanmaya kedisi ile geldiğini söyledi.

Seçilecek kişilerin, hayvan haklarının korunması adına güzel bir yasa çıkarmasını isteyen Oğuz, şöyle konuştu:

"Özellikle hayvanlara işkence eden, onları haksız yere öldüren, zarar veren ve şiddet uygulayanlara en az 2 yıldan başlayan hapis cezasının getirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Hayvanların haklarını savunacak kişiler biziz. Maalesef onlar haklarını savunamıyor. Onlar adına daha doğrusu vicdanlı insanlar ve hayvanseverler olarak biz konuşmalıyız. Hayvanları sevmenize dahi gerek yok. Burada tamamen vicdan söz konusu. Bildiğiniz gibi yaklaşık bir hafta önce patileri kesilmiş bir köpek bulundu. Hayvanseverler ona 'Karamelek' olarak hitap ediyor. Patileri kesilerek ormana terk edildi. Tüm çabalara rağmen vücudu ameliyatları kaldırmadığı için kaybettik."

Ağır cezalar getirilmesiyle bu tür olayların ciddi oranda azalacağına inandığını vurgulayan Oğuz, "Hayvanlar da insanlar gibi canlı. Onlar da acıyı hissediyor. Onlar için de ciddi oranda büyük hamlelerin yapılması gerektiğine inanıyorum. Cezaların getirilmesiyle bu olayların biteceğine inanıyorum." dedi.

- Tatvan

Bitlis'in Tatvan ilçesinde de oy kullanmak isteyen hasta ve engelliler oy kullanacakları okullara sedye ve tekerlekli sandalyelerle götürüldü.

Tatvan Devlet Hastanesi Başhekimi Erdinç Eren, hastanede tedavi gören 28 kişinin oy kullanacakları okula gitmek için kendilerinden yardım talebinde bulunduğunu söyledi.

Şimdiye kadar 16 vatandaşın oy kullanacağı okula ulaştırıldığını anlatan Eren, "Hastanemizde yatan hastalarımızın oylarını kullanabilmeleri için hasta nakil araçlarımızı görevlendirdik. Hastalarımız hemşire ve sağlık personellerimiz eşliğinde oy kullanacakları okullara transferleri sağlanıyor." dedi.

Tekerlekli sandalye ile Tuğ Ortaokulu'na oy kullanmak için gelen bedensel engelli Fatma Çoban ise seçimlerin tüm ülkeye hayırlı olmasını diledi.

- Hakkari

Hakkari'de sağlık ekipleri, yatalak ve yürüyemeyecek durumda olan hastaları, ambulansla kayıtlı oldukları sandıkların bulunduğu okullara taşıdı.

Kıran Mahallesi'nde yaşayan Abo Taş, ekipler tarafından sedye yardımı ile ambulansa konularak oy vereceği Atatürk İlk ve Orta Okuluna götürüldü.

Sağlık ekipleri, oyunu kullanacağı salona kadar sedye ile taşıdıkları Taş'ı, oy kullandıktan sonra tekrar evine götürdü.

Kent genelinde yatalak durumdaki yaklaşık 50 hastanın İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı 112 Acil Hizmetleri ve Evde Sağlık Hizmeti personelinin yardımı ile sandıklara götürüldüğü bildirildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.