Bitlis

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

17:11 13 Temmuz 2018
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki hain darbe girişiminin yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Ustaoğlu, mesajında, 15 Temmuz 2016'da FETÖ tarafından gerçekleştirilen hain darbe girişiminin ülkenin birlik ve bütünlüğünü, milli iradeyi ve demokrasiyi ortadan kaldırmayı hedefleyen, en alçak darbe teşebbüsü olarak Türk demokrasi tarihinde kara bir leke olarak tescillendiğini belirtti.

Kendilerine emanet edilen uçağı, tankı, topu, silah ve cephaneyi sinesinden çıktığı milletine yönelten hainlerin karşısına sarsılmaz iradeyle dikilen milletin istiklaline uzanan hain elleri kırarak istikbaline sahip çıktığını kaydeden Ustaoğlu, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Şanlı direnişimizin ikinci yıl dönümünde hain darbe girişiminin faili ihanet çetesini bir kez daha lanetliyor, bu zilletin acısını dünyada ve ahirette çekmelerini diliyoruz. O gece sokaklarımızdan 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'na sel olup akan Bitlis şehrimizin kahraman evlatları, ecdadının düşman işgaline karşı koyduğu hürriyet aşkı ve mücadele ruhunun asla sönmeyeceğini bütün dünyaya göstermişlerdir. Ne mutlu yurdun dört bir köşesinde bu ruhu sergileyenlere, sarsılmaz inanç, azim ve kararlılıkla 15 Temmuz gecesi gösterdikleri kahramanlıkla adlarını tarihe yazdıran şehitlerimizi rahmetle, canlarını ortaya koyan şanlı gazilerimizi de minnetle anıyoruz. 15 Temmuz destanımız kutlu olsun."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.