Bitlis

Van Gölü Havzası'nı Koruma, Tanıtma ve Geliştirme toplantısı

18:22 01 Ağustos 2018
Van Gölü Havzası'nı Koruma, Tanıtma ve Geliştirme toplantısı

Bitlis Eren Üniversitesi'nin (BEÜ) ev sahipliğinde Van Gölü Havzası'nı Koruma, Tanıtma ve Geliştirme toplantısının üçüncüsü gerçekleştirildi.

BEÜ'de düzenlenen toplantıya katılan Bitlis Vali Yardımcısı Tekin Erdemir, Van Gölü'nden yeteri kadar fayda elde edemediklerini, bunun da bölgedeki yaşanan sıkıntılardan kaynaklandığını belirtti.

Van Gölü'nde yaşanan kirliliğe de dikkat çekerek gençler arasında bir bilinç oluşturulması gerektiğini kaydeden Erdemir, "Daha sonra da tesisleşmeye gidilmeli. Mevsim şartlarının kısa olması da bölge turizmini etkiliyor. Bölge terör olaylarından arındırıldığı takdirde ciddi şekilde kalkınmaya yönelecektir." ifadelerini kullandı.

Bitlis Barosu Temsilcisi Avukat Kadir Köstekçi ise yol haritası hakkında bilgilendirmelerde bulunarak, toplantıların ardından geniş katılımlı bir çalıştay düzenleyerek bölgenin ve Van Gölü çevresinin turizm potansiyelini değerlendireceklerini aktardı.

Toplantıya, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sabir Rüstemli, Genel Sekreter Öğretim Görevlisi M. Zahid Kuldaş, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ramazan Gencan, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile akademik ve idari personeller katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.