Bitlis

İçişleri Bakanlığından yaylacılara "Yaşam Malzemesi Bırakmayın" uyarısı

15:07 07 Eylül 2018
İçişleri Bakanlığından yaylacılara "Yaşam Malzemesi Bırakmayın" uyarısı

İçişleri Bakanlığı Bitlis Valiliğine gönderdiği genelgeyle yürütülen başarılı operasyonlarla nefes dahi alamayan bölücü terör örgütü üyelerinin yiyecek sıkıntısı çekmesi üzerine, yaylacıları uyardı.

Bakanlık, terör örgütünün kış yapılanmasını önlemek için yayla sezonunu bitiren vatandaşlardan, terör örgütü mensupları tarafından alınabilecek yaşam malzemelerini evlerinde bırakmamalarını istedi.

Ayrıca kolluk kuvvetlerinin, market ve bakkallardan alınan dikkat çekici un, şeker ve konserve satışlarını takip edeceği kaydedilen açıklamada, İçişleri Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ile Adıyaman, Ağrı, Ardahan, Batman, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Hatay, Iğdır, Kahramanmaraş, Kars, Kilis, Malatya, Mardin, Muş, Ordu, Osmaniye, Rize, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Trabzon, Tunceli ve Van valiliklerine Bakan Süleyman Soylu imzalı "Güvenlik Tedbirleri" konulu genelge gönderdiği ifade edildi.

Ülkenin toprak bütünlüğünü, milli güvenliğini ve kamu düzenini tehdit eden, vatandaşların temel hak ve hürriyetlerini yok etmeye yönelik eylem ve saldırılarda bulunan terör örgütleriyle devletin tüm imkan ve kabiliyetleri kullanılarak etkin mücadele edildiği bildirilen genelgede, yürütülen başarılı operasyonlar sayesinde özellikle bölücü terör örgütünün, temel gıda ve yaşam malzemesi temini konusunda ciddi sıkıntılar yaşadığına dair bilgiler alındığı vurgulandı.

Genelgede, bölücü terör örgütü mensuplarının temel gıda ve yaşam malzemesi teminini engellemek amacıyla yayla dönüşlerinde alınacak güvenlik önlemleri, şöyle sıralandı:

"Yayla ve meraların vatandaşların kullanımına açılmasıyla terör örgütüne yardımcı olabilecek kişilerin terör örgütü mensuplarına erzak ve yaşam malzemesi sağlamalarını önlemek için gerekli tedbirler alınacak. Yayla dönüşlerinde vatandaşlar artan yaşam malzemelerinin, terör örgütü mensuplarınca alınabileceği düşünülerek yaylada bırakmamaları konusunda uyarılacak. Bölücü terör örgütü mensuplarının lojistik faaliyetlerine yardım eden ve erzak götüren işbirlikçilerinin genellikle yol kontrollerinde ana yollar yerine ara ve tali yolları kullanması nedeniyle bu yolların denetimine ağırlık verilecek. Kolluk kuvvetlerince toptan satış yapan yerler ile market ve bakkallardan dikkat çekici miktarda un, şeker, konserve, helva, reçel ve benzeri gıda ve yaşam malzemelerin satışı takip edilecek, istihbarata ağırlık verilecek. Yol kontrollerinde kamyonet, panelvan, minibüs gibi şüpheli araçlar detaylı aramalardan geçirilecek. Terör örgütü tarafından kullanılması muhtemel gıda ve yaşam malzemelerini aracında bulunduran şahısların yerleşim yeri ile yol güzergahı ve kaç kişilik malzeme götürdüğü hususları ayrıntılı sorgulanacak."

2017 yılında jandarma sorumluluk bölgesinde bin 807 sığınak, barınak ve mağara ele geçirildiği, buralarda bulgur, çay, fasulye, helva, kuru soğan, makarna, mercimek, patates, peynir, pirinç, salça, şeker, tuz, un, yağ, zeytin ve muhtelif gıda olmak üzere 166 ton 446 kilogram malzeme bulunduğu kaydedilen genelgede, bu yılın 8 aylık dönemindeyse 788 sığınak, barınak ve mağarada 43 ton 510 kilogram bulgur, çay, fasulye, helva, kuru soğan, makarna, mercimek, patates, peynir, pirinç, salça, şeker, tuz, un, yağ, zeytin ve muhtelif gıda malzemesi ele geçirildiği ifade edildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.