Bitlis

15 Temmuz şehidinin ismi parkta yaşatılacak

11:57 22 Eylül 2018
15 Temmuz şehidinin ismi parkta yaşatılacak

İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Bitlis Belediyesince yapımı tamamlanan parka, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminde İstanbul'da şehit olan 16 yaşındaki Bitlisli Mahir Ayabak'ın ismi verildi.

Alt ve üstyapı çalışmalarının yanı sıra sosyal projeleri de hayata geçiren Bitlis Belediyesi, birçok medeniyete ev sahipliği yapan 6 bin yıllık geçmişe sahip kadim kentin daha yaşanabilir hale gelmesi için imkanlarını seferber ediyor.

Bazı mahallelerde içinde basketbol, spor aletleri, çocuk oyun ve oturma alanlarının yer aldığı modern parkları vatandaşın hizmetine sunan belediye, Hüsrevpaşa Mahallesi'nde ise yaptırdığı parka 15 Temmuz şehidi Mahir Ayabak'ın ismini verdi.

Parkın açılışını yapan Vali ve Belediye Başkan Vekili İsmail Ustaoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, önceden bu mahalledeki çocukların, sitenin bahçesinde ve sokak aralarında oynadığını söyledi.

Yaptıkları çalışmalarla hemen parkların yapımı için talimatları verdiklerini belirten Ustaoğlu, şunları kaydetti:

"Burayı bitirdikten sonra Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan Mahir Ayabak'ın ismini verdik. Bu gün de parkımızı açtık. İçinde, basket ve futbol sahası, çocuk oyun grupları ve kamelya mevcut. Çocuklarımıza, gençlerimize ve mahalledeki kadınlara böyle bir hizmeti belediye olarak sunduk. İlimizde bir yıl içinde 7 tane parkı hizmete sunduk. Belediyeciliğin en önemli hizmeti gençlere, çocuklara ve yaşlılara yapılanıdır. Göreve başladığımda bize başvuru yapılan ve en çok gördüğümüz eksiklerden biri de hiç bir mahallede parkların olmayışıydı. Bunun yanında mahallelerimizde 19 basketbol sahası yaparak gençlerimizin hizmetine sunduk. Devletin bu millete hizmet edilsin diye gönderdiği paraları bir dönem millete hizmet olarak değil de kurşun sıkanlara aktarılıyordu. Ama biz belediyeyi devraldığımızdan itibaren devletin millete hizmet olarak gönderdiği paraları çocuklara, gençlere, yaşlılara ve toplumun her kesimine hizmete olarak kullanmaya başladık. Bir il düşünün yıllarca bir parkı bile yoktu. Spor kompleksi adına doğru düzgün bir hizmet yokken bir yıl içinde yaptığımız bu çalışmalarla belediyecilik anlamında güzel bir hizmeti ilimizde gerçekleştirdik."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.