Bitlis

Öğretmenden mahalleliye açık havada sinema gösterimi

11:07 08 Ekim 2018
Öğretmenden mahalleliye açık havada sinema gösterimi

Bitlis'in Güroymak ilçesinde Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni olan Emrah Güntaç, Selahaddin Eyyübi Anadolu İmam Hatip Lisesi bahçesinde kurduğu projeksiyon ile mahalle halkına açık havada sinema gösterimi yaptı.

Okul idaresinin izniyle düzenlenen etkinlik kapsamında okul bahçesine bir araya gelen öğrenciler ile mahalle sakinleri, kırmızı halıda yürüyerek açık hava sineması olarak düzenlenen bölüme geçti.

Öğretmenin kiraladığı projeksiyon cihazıyla Kore Savaşı'ndaki gerçek bir hikayeyi anlatan "Ayla" filmini izleyen vatandaşlar, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Mahalle sakinlerinin ilk kez düzenlenen etkinliğe ilgi gösterdiğini belirten Güntaç, "bu etkinlikle izleyicilere zevkli bir gece yaşattığımıza inanıyorum. Bu sayede ilk kez eşiyle sinemaya gelenler oldu. İzlemeye gelenler böyle bir etkinliğin ilçemizde ilk defa düzenlendiği ve çok memnun kaldıklarını söylediler, devamının yapılmasını istediler. Bu etkinliğimizi geleneksel hale getirmeyi planlıyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ederim." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.