Bitlis

Bitlis'te "denetimli serbestlik iş birliği protokolü" imzalandı

16:26 13 Şubat 2019
Bitlis'te "denetimli serbestlik iş birliği protokolü" imzalandı

Bitlis'te denetimli serbestlik uygulamasından faydalanan yükümlülerin kamuya yararlı işlerde çalıştırılması amacıyla Valilik ile Cumhuriyet Başsavcılığı arasında iş birliği protokolü imzalandı.

İş birliği protokolü Bitlis Valisi ve Belediye Başkan Vekili Oktay Çağatay ile Cumhuriyet Başsavcısı Murat Dilsiz arasında imzalandı.

Denetimli Serbestlik Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Bitlis Valiliği ile Cumhuriyet Başsavcılığı arasında kamu yararlı bir işte ücretsiz çalışma yükümlülüklerinin yerine getirilmesi ve denetimli serbestlik tedbiri altındaki kişilere yönelik yapılacak eğitim ve iyileştirme çalışmalarına yönelik protokol imzalandığı belirtildi.

Denetimli serbestlik yükümlülüğü altındaki kişilerin il merkezi ve ilçelerinde birçok kurumda kamu yararına ücretsiz çalıştırılarak hem kurumların personel ihtiyacının giderildiği hem de yükümlülerin kendilerini daha faydalı hissettiği kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Eğitim ve iyileştirme çalışmalarına ilişkin yapılan diğer iş birliği protokolü ile de kendi işlerini bulma, iş kurma, hukuki, mesleki, ahlaki ve psiko-sosyal destek almalarına yönelik çalışmalar yapılacaktır. Denetimli serbestlik kapsamında cezalarını yerine getirmek için halen 140 kişi kamu hizmetinde çalıştırılmaktadır. Yıl içerisinde yaklaşık 300 kişi cezalarını kamu kurumlarında ücretsiz olarak yerine getirecektir. Müdürlük olarak diğer kurumlarla da iş birliği içerisinde yapılacak eğitim ve iyileştirme çalışmalarından 2019 yılı sonunda 800 kişi faydalandırılacaktır."





YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.