Bitlis

Tatvan Doğu Anadolu Fuarı 1 Temmuz’da başlıyor

11:28 21 Haziran 2022 3 Yorum Var
Tatvan Doğu Anadolu Fuarı 1 Temmuz’da başlıyor

Bu yıl 54’üncüsü gerçekleştirilecek ve 1 Temmuz 2022 tarihinde açılışı planlanan “Tatvan Doğu Anadolu Fuarı Kültür ve Sanat Festivali” hazırlıklarında sona gelindi.

Pandemi dönemi dolayısıyla iki yıl ara verilen ve bu yıl 1 Temmuz ile 3 Temmuz 2022 tarihleri arasında açılması planlanan fuarın hazırlıkları tamamlandı. Tatvan Belediyesi tarafından 54’üncüsü yapılacak fuar açılışına sayılı günler kala Tatvan’da fuar heyecanı başladı.

“FUAR AÇILIŞ KORTEJ YÜRÜYÜŞÜYLE BAŞLAYACAK”

Fuar açılışı, Tatvan Yaşam Alışveriş Merkezi önünde 1 Temmuz 2022 Cuma günü sabah saatlerinde kortej yürüyüşü ile başlayacak ve Tatvan sahili İşletme Parkı’ndaki etkinlik alanında gerçekleştirilecek.

“ÜNLÜ SANATÇILAR TATVAN SAHİLİNDE SAHNE ALACAK”

Yoğun ilgi ve katılım beklenen fuar etkinliğinin ilk 3 gününde İmera, Koma Se Bıra, Öykü Gürman sahne alacak. Aynı zamanda halk konserleri, bisiklet yarışları, futbol turnuvası, masa tenisi ile kort tenisi turnuvası, fotoğraf sergisi, resim sergisi, kitap sergisi, çocuklara yönelik etkinlikler ve çeşitli spor gösterileri gibi bir birinden farklı birçok etkinlik düzenlenecek. Ayrıca, 14 ulusal ve 2 uluslararası halk oyunları yarışması yapılacak, Nemrut şenlikleri düzenlenecek.

 

“TATVAN'DA YAZ BOYUNCA ETKİNLİKLER SÜRECEK”

Fuar etkinlikleri kapsamında 1 Temmuz ile 3 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek İmera, Koma Se Bıra ve Öykü Gürman konserlerinin haricinde, Kurban Bayramı tatilinin ikinci günü Tatvan Bayram Şenliği’nde 10 Temmuz Pazar günü Aydilge sahne alacak. Ardından, 30 Temmuz Cumartesi günü Gençlik Festivali’nde Irmak Arıcı Tatvan’da sevenleriyle buluşacak. Son olarak, Nemrut Şenlikleri kapsamında 13 Ağustos tarihinde Tatvan Nemrut Krater Gölü kenarına Samida sahne alacak.

Tatvan Doğu Anadolu Fuarı Kültür ve Sanat Festivali ile ilgili değerlendirmede bulunan Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani, fuarın 54’üncü yılına özel geniş kapsamlı bir organizasyon düzenlediklerini belirtti.

Fuar için şölen havasında, bol bol etkinlik içeren bir program hazırladıklarını kaydeden Başkan Geylani, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Tatvan Belediyesince her yıl geleneksel olarak düzenlemiş olduğumuz ve pandemi nedeniyle iki yıl ara vermek zorunda kaldığımız fuarımızı bu yıl Tatvan Doğu Anadolu Fuarı Kültür ve Sanat Festivali adı altında 54’üsünü düzenleyeceğiz. Bu sebeple geniş kapsamlı bir program hazırladık. Programımız içerisinde çok sayıda ünlü sanatçının yer alacağı konserler, yarışmalar, gösteriler, turnuvalar, sergiler, şenlikler ve çeşitli spor gösterileri ile birbirinden farklı etkinlikler yer alacak. Şölen havasında gerçekleştirmeyi planladığımız fuar organizasyonumuz için şimdiden davetlerimizi yapıyoruz. Hazırlıklarımızda sona geldik sayılır, son hazırlıklarımızın da tamamlanmasıyla birlikte Tatvan olarak heyecanla açılışı yapacağımız gün olan 1 Temmuz gününü bekleyeceğiz. Ben bu vesile ile şimdiden tüm halkımızı 1 Temmuz Pazar günü Yaşam AVM önünde başlayacağımız Kortej Yürüyüşü’ne ve ardından Sahil Etkinlik Alanı’ndaki Fuar Açılışı etkinliklerimizde bu coşkuya ortak olmaya davet ediyorum.”

YORUMLAR

3 Yorum Var
  • Rüzgarr 1 yıl önce Şikayet Et
    Bence böyle etkinlikler arttırılmalı.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Necdet YAMAÇ 1 yıl önce Şikayet Et
    Haber için teşekkürler. Haberi güzel Tatvan'ın görselleriyle birlikte verseydiniz daha iyi olmaz mıydı ?
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Osman Baharçiçek 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu güzel yerlerin daha iyi tanınması için bu etkinlikler bir fırsattır. Emeği geçenleri tebrik ediyorum.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.