Bitlis

Bitlis’te 35 dereceyi aşan kavurucu sıcakta ekmek mücadelesi

09:10 29 Haziran 2022 1 Yorum Var
Bitlis’te 35 dereceyi aşan kavurucu sıcakta ekmek mücadelesi

Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde çalışan mevsimlik işçiler 35 dereceyi aşan boğucu sıcak altında pancar ve fasulye tarlalarında akşama kadar yoğun ve yorucu mesai harcıyor.

Çoğu zaman 35 dereceyi aşan boğucu sıcak altında çalışmalarını sürdüren tarım işçileri, evlerinden uzakta çapa yaparak geçimlerini sağlıyor. Sabahın erken saatlerinden itibaren çocuklarıyla birlikte tarlaların yolunu tutan işçiler, pancar ve fasulye tarlalarında akşama kadar yoğun ve yorucu mesai harcıyor. Kimi kundaktaki bebeğiyle kimi çocuklarıyla ekmeğinin peşine düşen işçiler, bin bir zahmetle aşırı sıcağa rağmen var gücüyle çalışıyor.

DÜNYANIN EN ZOR İŞİ BİZİMDİR”

Kavurucu sıcağın altında ekmeğini çapa yaparak çıkardığını ifade eden Önder Çevik, "Maden ocakları hariç, dünyanın en zor işi bizimdir. Helal lokma kazanmak için kavurucu sıcaklar altında tarlalarda çalışıyoruz. Böyle altı ay işimiz sürüyor. Kışın ise patates depolarında iş bulabilsek çalışıyoruz, şayet iş bulamazsak vaktimizi boş geçiriyoruz" dedi.

YORUMLAR

1 Yorum Var
  • Vey 1 yıl önce Şikayet Et
    Hasta yanında durmak icin 500 tlye günlük adam bulamadik. Ev temizliği günlükcü bulamıyoz Burda güneşte 50 tl yede çalışıyolar
    Cevapla İlk beğenen sen ol
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.