Bitlis

Bitlis'te kuduz köpekler dehşeti yaşatmıştı! O çocuklardan biri taburcu oldu

17:01 05 Kasım 2022 6 Yorum Var
Bitlis'te kuduz köpekler dehşeti yaşatmıştı! O çocuklardan biri taburcu oldu

Bitlis'in Adilcevaz ilçesindeki Göldüzü köyünde tüm Türkiye'nin gündemine düşen olayda başıboş köpeklerin ısırdığı çocuklardan biri olan 10 yaşındaki P.E. kaldırıldığı hastaneden taburcu edildi.

Adilcevaz ilçesine bağlı Göldüzü köyünde yaklaşık 10 gün önce sokak köpeklerinin saldırısına uğrayan P.E. (10) ve M.E. (12) yaralanmıştı. Ankara Hacettepe Üniversitesi Hastanesine sevk edilen ve tedavileri burada devam eden hastalardan P.E. bu gün sabah saatlerinde taburcu oldu.

Bitlis'te kuduz köpeklerin saldırdığı çocuk

'ÇOK ÜZGÜNÜM ARKADAŞIMIN SAĞLIK DURUMU İYİ DEĞİL'

Uçakla Muş Havalimanı’na, oradan da karayolu ile ilçeye gelen P.E., yakınları tarafından karşılandı. Okula giderken köpek saldırısına uğradığını ifade eden P.E., “Beni Ankara’ya gönderdiler. Benim sağlık durumum iyi. Ancak çok üzgünüm arkadaşım M.E.’nin sağlık durumu iyi değil” dedi.

Bitlis'te kuduz köpeklerin saldırdığı çocuk

'ÇOCUĞUM KÖPEK SALDIRISINA UĞRADI'

P.E.’nin babası Mahkum Ergün, “Benim çocuğum bir hafta önce köpek saldırısına uğradı. Önce Adilcevaz Onkoloji Hastanesine götürdüm orada Ankara’ya sevk ettiler. Hacettepe Üniversitesi Hastanesinde tedavimiz bitikten sonra bu gün taburcu olduk. Çocuğumun sağlık durumu iyi ama komşumun çocuğuna çok özlüyorum. Allah’tan şifalar diliyorum” dedi.

Bitlis'te kuduz köpeklerin saldırdığı çocuk

'KORKUDAN OKULA GİDEMİYORLAR'

P.E.’nin amcası Fatih Ergün, “Çok şükür yeğenime kavuştuk. Temennimiz odur ki komşumuzun çocuğu da yeğenim gibi sağlığına kavuşur inşallah. Bizim köyümüz büyük ve yüzlercesi öğrencisi var. Korkudan okuluna gidemiyorlar. Başı boş köpeklerin bir an önce toplatıp hayvan barınaklarına göndermelerini rica ediyoruz” dedi.

Bitlis'te kuduz köpeklerin saldırdığı çocuk

'ŞU ANDA İLÇEMİZDE ÇOK SAYIDA BAŞIBOŞ KÖPEK VAR'

Konuyla ilgili açıklama yapan Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy, “Belediye olarak ilçemizdeki sahibiz başı boş köpeklerinin hem aşılama hem de kısırlaştırma yapıyorduk. Bu olaydan sonra yardım amaçlı olmak üzere Kaymakamımızın talebi üzerine köylerde de aşılama ve kısırlaştırma çalışmaları başlattık. Şu anda ilçemizde çok miktarda maalesef başı boş hayvan var. Tekrar personellerimizi seferber ettik” dedi.

Bitlis'te kuduz köpeklerin saldırdığı çocuk

YORUMLAR

6 Yorum Var
  • çal bağlamayı 1 yıl önce Şikayet Et
    istanbulun avcılar bağlı ıspartakule mevkin de başı boş cins köpeklerde sokaklarda sürüsüyle geceleyin dışarı çıkmak cesaret ister bu cins köpek leri alıp bu kokanalar yazın tatile gidip sokaklara bırakıyorlar yazık ne hale geldik .
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • türkiye sevdalısı 1 yıl önce Şikayet Et
    öncelikle kuduz köpek ve kedileri , insan hayatını hiçe sayarakonları savunan hayvan sever derneklerine zimmetleyin, dışarı terk edenleride çok ağır cezayla cezalandırın
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Kısırlaştırıyormuşlar, Dalga geçirler köpekler ISIRIYOR kardeşim başka birşey yapmıyor
    Cevapla
  • Hasan 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah'ım köpek krallığında mi yaşıyoruz ? Nedir bu köpek üstünlüğü
    Cevapla
  • Ts61 1 yıl önce Şikayet Et
    Çekin vurun itmiş..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.