Bolu

Kartalkaya'da suni karda kayak keyfi

13:08 29 Aralık 2015
Kartalkaya'da suni karda kayak keyfi

Kar kalınlığının 45 santimetreye kadar düştüğü merkezde tatilciler, suni karda kayak ve snowboard yaptı

 Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Kartalkaya'ya gelenler, pistlerde suni karda kayak ve snowboard yaparak tatilin keyfini çıkarıyor.

Kartalkaya'daki otellerde, kar kalınlığının 45 santimetreye kadar düşmesi üzerine, suni kar sistemleri çalıştırılmaya başlandı.

Gece hava sıcaklığının sıfırın altında 5 dereceye inmesinin ardından çalıştırılmaya başlanan sistemle, pistlere sabaha kadar suni kar yağdırıldı. Böylece kar kalınlığı, yaklaşık 1 metreye ulaştı.

Tatilciler, suni karda kayak ve snowboard yaparak tatilin keyfini çıkarıyor.

- Otellerin doluluk oranı

Kartalkaya'daki otellerde, yılbaşı akşamı için hazırlıklar tamamlandı. Yılbaşı rezervasyonu yaklaşık 2 hafta önceden alınmaya başlanan otellerde, yüzde 100 doluluğa ulaşıldı.

Kayak merkezindeki bir otelin yönetim kurulu başkanı Halit Ergül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kış turizm merkezleri arasında en fazla kar kalınlığına sahip yerin Kartalkaya olduğunu savundu. Ergül, suni karla pistlerde yaklaşık 1 metre kar kalınlığına ulaşıldığını söyledi.

Yılbaşı öncesinde merkezdeki otellerin dolduğunu dile getiren Ergül, tatilcilerin yılbaşında kayak ve farklı etkinliklerle eğlenceli vakit geçireceğini kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.