Bolu

Sebenli çiftçilere budama semineri verildi

10:58 10 Mart 2016
Sebenli çiftçilere budama semineri verildi

Bolu'nun Seben ilçesinde çiftçilere yönelik elma budama semineri düzenlendi.

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Seben İzzet Baysal Meslek Yüksek Okulu Konferans Salonu'nda düzenlenen seminere Seben Belediye Başkanı Süleyman Özbağ, Okul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Macit Demirer, Bolu Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Nuri Erikli, ziraat mühendisleri, öğrenciler ve çiftçiler katıldı.

Özbağ, burada yaptığı konuşmada, elmanın Türkiye'de yetişen önemli bir meyve olduğunu belirtti.

Türkiye'nin yıllık 3 milyon ton elma üretimine ihtiyacı olduğunu vurgulayan Özbağ, "Seben ilçesinin, coğrafi yapı, iklim ve toprak kalitesi bakımından elma üretimine elverişli olduğu bilinmektedir. Elmanın büyük bir öneme sahip olduğu ilçemizde modern tarım tekniklerinin uygulanması, geliştirilmesi ve çiftçilerimiz tarafından da benimsenmesi amacıyla kurulan örnek uygulama bahçemizde elma yetiştiriciliği, bakımı ve tüm süreçler konusunda uzman olan profesyoneller tarafından takip edilmekte" diye konuştu.

Özbağ, Seben Meslek Yüksek Okulu bünyesinde oluşturulan örnek bahçede edinilen bilgilerin çiftçilerle paylaşıldığını ve bir bilgi havuzu oluşturulduğunu bildirerek, "Bugün de burada elma bakım süreçlerinden birisi olan bahar bakım uygulaması için toplanmış bulunmaktayız. İklim ve tarım ürünleri konusunda dünyadaki ihtiyaç göz önüne alındığında tarımın önemi bir kez daha anlaşılmaktadır" dedi.

Daha sonra Isparta Eğridir Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsünde görev yapan ziraat mühendisi Turgay Seymen, katılımcılara hem teorik hem de uygulamalı olarak elma budama konusu hakkında bilgi verdi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.