Bolu

Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Tüfekci Bolu'da

16:01 12 Mart 2016
Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Tüfekci Bolu'da

Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Harun Tüfekci, Bolu Valisi Aydın Baruş'u ve Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ı ziyaret etti.

Vali Baruş, ziyarette yaptığı açıklamada, Tüfekci'yi Bolu'da ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduğunu belirterek, "Daha önce de Orman ve Su İşleri Bakanımız Prof. Dr. Veysel Eroğlu Beyefendi ziyaretlerinde ilimize yönelik çalışmalar gerçekleştirileceğinin müjdesini vermişlerdi. Özellikle doğa turizmi konusunda ilimizden başlayarak bir eylem planı hazırlanması konusunda talimat vermişlerdi. Bu çerçevede ilimizde önümüzdeki dönemde çok önemli çalışmalar yapılacağını düşünüyoruz" diye konuştu.

Tüfekci ise Bolu'da bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu vurgulayarak, "Özellikle sabahtan beri icra ettiğimiz toplantılar olumlu geçti. Sayın Vekillerimiz hep Bolu için çırpınırlar, her zaman gayret ederler ki yıllarca beraber omuz omuza vekillik yaptık. Bende üç dönem vekillik yapmış biriyim. Ondan sonra da böyle güzel bir yatırım bakanlığında, Veysel Hocamız gibi değerli bir bakanımızla beraber çalışmak nasip oldu" dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun Bolu'ya önem verdiğini kaydeden Tüfekci, "Biz de bunu bildiğimiz için ilk ziyaretlerimizden birini Bolu'ya yaptık. Bolu'da yapılacak çok önemli çalışmalar var. Özellikle Milli Park anlamında, doğayla alakalı alanlarda öne çıkmış olan bir ilimiz. İnşallah birlikte, sizlerin öncülüğünde bir bütün halinde çalışmayla güzel şeyler yapmayı hedefliyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Daha sonra Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ı ziyaret eden Tüfekci, Yedigöller Mili Parkı'nın büyük önem taşıdığına işaret ederek, "O konuda da sizlerin de her türlü önerisine açığız. Faydalı bir süreçle çalışmaları neticelendirmek istiyoruz. Gölcük'ü de bugün görme imkanım oldu. Hakikaten Gölcük'e yönelik Belediye Başkanımızın da önemli düşünceleri var. Bu konuda Doğa Koruma Genel Müdürlüğümüzde bir ön çalışmayla Sayın Bakanımıza alternatifli bir sunum yapalım istiyoruz" ifadesini kullandı.

Tüfekci, Gölcük Tabiat Parkı'nın güzelliğini dünyanın her tarafından gelenlerin görmesi gerektiğini aktararak, "Bolu'yu Türkiye'ye ve dünyaya açmayı, doğal güzellikleri herkesin görmesini arzu ediyoruz. Buna yönelik Bakanlığımız her türlü çalışmayı yapacaktır. Sayın Bakanım da zaten bu konuda kararlı ve gerçekten Bolu'ya karşı hassasiyeti var" dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.