Bolu

Bolu'da polise atış eğitimi

16:02 29 Mart 2016
Bolu'da polise atış eğitimi

Bolu Emniyet Müdürlüğünde görev yapan polislere 4 hafta sürecek atış eğitimine başladı.

Emniyete ait atış poligonunda uzmanlar gözetiminde pratik ve uygulamalı olarak başlatılan eğitim kapsamında güvenlik güçleri, tabanca ve MP5 makineli otomatik tüfekle atışlar yapıyor.

Polis memurlarına, atış öncesinde silahı hızlı çekme, kullanma ve taktik silah kullanımı ile ilgili genel bir bilgilendirme yapılırken, "yürüyerek ve koşarak" atış yapma becerileri geliştiriliyor.

Öte yandan uzun namlulu silahlarla nöbet tutan personelin anlık refleksinin arttırılmasına yönelik olarak da eğitimden geçen polisler, silahın hızlı bir şekilde kullanımı, kurumu ve karşılık vermeye yönelik olarak çalışmalar yapıyor.

Bolu Emniyet Müdür Yardımcısı Ali Sarıkaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, emniyet teşkilatı olarak her yıl ilkbahar ve sonbahar aylarında atışların olduğunu söyledi.

Diğer yıllardan farklı olarak bu yıl hem yürüyerek, hemde koşarak atış eğitimleri verildiğini anlatan Sarıkaya "Personelimizin silah kullanmadaki olaylarda daha iyi müdahale edebilmesi için bu eğitimleri veriyoruz. Bu yıl daha çok mermi ile eğitimlerimiz sürüyor. Hem uzun namlulu hem de tabancayla atış yaptırıyoruz." diye konuştu.

Bolu merkezde bulunan ekiplerin eğitiminin 4 hafta süreceği ve daha sonra da ilçelerde bulunan ekiplerin eğitime katılacağı öğrenildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.