Bolu

Anneler Günü

12:11 08 Mayıs 2016
Anneler Günü

Bolu'da doğuştan omurilik felçlisi olan, kendisi gibi bedensel engelli eşi ve 5 yaşındaki erkek çocuğuyla yaşam mücadelesi veren Zekiye Kalafat, Bolu Belediyesi tarafından yılın annesi seçildi.

Bolu'nun Paşaköy mahallesinde, kiralık eski bir evde bedensel engelli eşi Vedat Kalafat (45) ve oğlu Mertcan (5) ile zor şartlar altında hayat mücadelesi veren bedensel engelli Zekiye Kalafat (45), Bolu Belediyesi tarafından yılın annesi seçildi. Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, bir çocuk annesi Kalafat'ı evinde ziyaret ederek Anneler Günü’nü kutladı.

Başkan Yılmaz, aile ile 7 yıl önce tanıştıklarını belirterek, "Aile ile tanıştığımızda daha delikanlımız dünyaya gelmemişti. Engelli olmasına rağmen tüm engelleri aşarak bir aile oluştu ve böyle nur topu gibi bir evlat dünyaya geldi." diye konuştu.

Yılmaz, sözlerinin devamında fedakar anneyi tebrik ederek, "Anneler Günü'nde, böylesi güzel bir aile yuvasını dimdik ayakta tutan, nur topu gibi bir delikanlıyı ülkemize yetiştiren annemizi kutluyoruz. Bu vesileyle de tüm kadınlarımızın anneler gününü kutluyoruz."ifadelerini kullandı.

Doğuştan omurilik felçlisi olan, karaciğer ve bir takım sağlık sorunlarıyla uğraşmasına rağmen hayata sımsıkı tutunan yüzde 80 bedensel engelli anne Zekiye Kalafat ise evlerinin kira olduğunu ve 3 aylık engelli maaşıyla geçindiklerini söyledi.

Fedakar anne, anlamlı ziyaretinden dolayı Başkan Yılmaz'a teşekkür ederek, "Belediye başkanımızdan Allah razı olsun. Zor zamanlarımızda belediyemiz bize sahip çıktı, bu duruma geldik. Bolu halkı sayın Alaaddin Yılmaz gibi bir belediye başkanına sahip olduğu için çok şanslı." dedi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.