Bolu

İPEKBİR'E "Turizm Oscarı" verildi

13:10 02 Haziran 2016
İPEKBİR'E "Turizm Oscarı" verildi

İpek Yolu Belediyeleri Turizm Kalkınma Birliği (İPEKBİR) Başkanı ve Göynük Belediye Başkanı Kemal Kazan, Yeni Arayışlar Girişimi Platformu Derneği (YAPDER) tarafından İPEKBİR'e "Turizm Ocarı" ödülünün verildiğini söyledi.

Kazan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İstanbul'da bu yıl 12'ncisi gerçekleşen ve "Kentleşme Oscarları" olarak tanımlanan "Kent ve Yaşam Ödülleri" gecesinde "YAPDER Turizm Ödülü"nü birlik adına kendisinin aldığını ifade etti.

İstanbul'un manevi Fatihi Akşemseddin Hazretlerinin diyarı olan Göynük'te bulunan kültürel, tarihi ve doğal zenginlikleri tüm dünya ile paylaşmak için çıktıkları yolda, aldıkları bu anlamlı ödülün kendilerini motive ettiğini belirten Kazan, İpek Yolu Belediyeleri Turizm Kalkınma Birliği olarak tarihi İpek Yolu’nu cazibe merkezi haline getirmeyi hedeflediklerini vurguladı.

Kazan, alınan turizm ödülünü önemi hakkında şunları söyledi:

"Tarihi İpekyolu destinasyonu üzerinde yer alan kentlerimizin tarihi dokularına sahip çıkıyor ve turizmde marka yapmayı amaçlıyoruz. Anadolu özgünlüğünü koruyan İPEKBİR, geçmişten gelen ticari birikimi istihdama dönüştürmek ve üretime katkı sunmak için yola çıktık. Kurulduğu günden bu yana her yıl büyüyerek bugün 17 belediyeyi bünyesinde barındıran İPEKBİR, tarihi kültürel dokuları koruyan, üyeleri ile başarılı yerel yöneticiliği bölgenin markalaşması için sarf eden, dünya mirasına sahip çıkan, Türkiye'nin en önemli kuruluşları arasında yer almak için adım adım ilerlemekte."

Kazan, YAPDER'in verdiği kentleşme alanında Oscar sayılan turizm ödülünün kendilerinin bir kez daha ne kadar doğru adımlar attığını gösterdiğini belirtti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.