Bolu

Bağımlılar ramazanı fırsata çevirmeli

15:22 13 Haziran 2016
Bağımlılar ramazanı fırsata çevirmeli

İzzet Baysal Devlet Hastanesi Sigara Bırakma Polikliniği sorumlu doktoru Aysel Kargı, "Sigara kullanıcıları ramazan ayını sigarayı bırakmak için bir fırsata dönüştürmeli" dedi.

Bolu İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği çatısı altında faaliyet gösteren İzzet Baysal Devlet Hastanesi Köroğlu Ünitesinde yaklaşık 1 yıl önce açılan Sigara Bırakma Polikliniğinde başarılı sonuçlar alınmaya devam ediyor.

Kanserden kalp damar hastalıklarına kadar birçok ağır sağlık sorununun tetikleyicisi olan sigarayla mücadele için yaklaşık 1 yıldır Sigara Bırakma Polikliniği'nde eğitimler veren Göğüs Hastalıkları Uz. Dr. Aysel Kargı, yaptığı açıklamada sigarayı bırakma konusunda başarılı sonuçlar aldıklarını ve polikliniğe başvuran çok sayıda bağımlının artık sigara kullanmadıklarını söyledi.

Sigaranın insan sağlığının en büyük düşmanlarından biri olduğunu ve bir an önce kurtulmak gerektiğini belirten Kargı, sigarayı bırakmak isteyenlerin ramazanı fırsat bilerek polikliniğe başvuru sayısını arttırdıklarını ifade etti.

Kargı, sigara tüketiminin temelindeki duygunun alışkanlık duygusu olduğunu, bu kötü alışkanlığın terk edilebilmesi için bağımlıların öncelikle yeni ama insan sağlığına yararlı alışkanlıklar edinmeleri gerektiğini bildirdi.

Sigara tüketiminin hiçbir yararı olmadığını ve insan vücudunda çok büyük hasarlara yol açtığını da anlatan Kargı, "Biz başarılı olursak, sizin başarınız sayesindedir. Biz yürümek isteyene koltuk değneği olabiliriz. Sigarayı bırakanlar sakın tek bir defa bile olsa sigaraya yönelmemeli. Geçirdiğiniz stresli dönemlerde sigaraya yönelmemelisiniz. Bağımlılıkların geçmişine baktığımızda hep buna benzer nedenlerle karşılaşıyoruz. Bu yanlış." dedi.

Sigarayı bırakmak isteyenlerin kendilerine başvurması gerektiğini belirten Kargı, "Sigara kullanıcıları ramazan ayını sigarayı bırakmak için bir fırsata dönüştürmeli. Sigara kullanıcıları ALO 171 Sigara Bırakma Danışma Hattı'nı arayarak ilk adımı atabilir. Bundan sonraki süreçte biz onlara yardımcı olacağız" diye konuştu.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.