Bolu

Ahşap kalıpçılar sınava tabi tutuldu

16:25 14 Haziran 2016
Ahşap kalıpçılar sınava tabi tutuldu

Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından zorunlu tutulan mesleki yeterlilik belgesi ile ilgili sınav ve belgelendirme işlemleri kapsamında ahşap kalıp işi yapan 40 kişi sınava tabi tutuldu.

Bolu Ticaret ve Sanayi Odasından (TSO) yapılan yazılı açıklamada, tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfta yer alan işlerden olup, MYK tarafından standardı yayımlanan 40 meslekte çalışanlar için 25 Mayıs 2015 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanan tebliğ ile mesleki yeterlilik belgesi alma zorunluluğu getirildiği hatırlatıldı.

TSO ile Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri AŞ (MEYBEM) arasında yapılan protokol çerçevesinde gerçekleştirilen belgelendirme sınavlarına devam edildiği bildirildi.

İlde bulunan ve ahşap kalıpçı olarak çalışan 40 kişi için belgelendirme sınavları gerçekleştirildiğinin ifade edildiği açıklamada, kalıpçı olarak çalışan kişilerin MEYBEM yetkilileri tarafından teorik ve mülakat sınav ile uygulamalı sınav olmak üzere iki aşamalı sınavdan geçtiği kaydedildi.

Açıklamada tehlikeli ve çok tehlikeli kategoride yer alan 40 meslekte çalışan kişiler için mesleki yeterlilik belgesi alma süresinin 31 Aralık 2016'ya uzatıldığı hatırlatılarak Bolu TSO Başkanı Türker Ateş'in şu ifadelerine yer verildi:

"Oda olarak MEYBEM ile işbirliğinde mesleki yeterlilik belgelendirme çalışmalarına devam ediyoruz. Tanınan sürenin bitiminden itibaren bu 40 meslek dalında çalışan kişilerin belgesiz çalışmaları söz konusu olmayacak. Bu nedenle oda olarak üyelerden talep toplayarak kayıt ve tasnif çalışmalarına devam ediyoruz. İlgili kontenjanlar oluştukça belgelendirme sınavlarına devam edeceğiz. İnşaat, imalat sanayi gibi sektörler başta olmak üzere, firmalarımızın bu süreçte herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için, 40 meslekte çalışan personelinin yıl sonuna kadar mesleki yeterlilik belgelerini almaları konusunda oda olarak gerekli uyarı ve hatırlatmayı bir kez daha yapmak istiyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.