Bolu

Balkan Gençler Atletizm Şampiyonası

18:28 02 Temmuz 2016
Balkan Gençler Atletizm Şampiyonası

46. Balkan Gençler Atletizm Şampiyonası, 14 ülkeden yaklaşık 300 sporcunun katılımıyla Bolu'da başladı.

Balkan Atletizm Birliğinin geniş katılımlı organizasyonlarından olan şampiyona, Karaçayır Mahallesi'ndeki Atletizm Pisti'nde gerçekleştiriliyor.

Bolu Valisi Aydın Baruş ve Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar ile Bolu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şahin Ertem'in de izlediği şampiyonada, 100 ve 400 metre, 400 metre engelli, 3 adım uzun atlama ve yüksek atlamada yarışlar yapıldı.

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, organizasyonu en iyi şekilde gerçekleştirmeye çalıştıklarını söyledi.

İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısını kınayan Çintimar, şöyle konuştu:

"İstanbul'daki terör saldırısını düzenleyen, yapan, yaptıran, maşa olarak kullanılan herkesi lanetle kınıyorum. O saldırı nedeniyle 'Burada şampiyona olmaz, ertelenebilir.' diye bir şeyler söylendi. Böyle bir şeyi söz konusu bile etmedik. Dünya Atletizm Federasyonu Başkanı başta olmak üzere hepimiz terörü lanetliyoruz. Terör saldırılarına inat Balkan Gençler Atletizm Şampiyonası'nı Bolu'da bütün Balkan ülkelerinin katılımıyla en iyi şekilde gerçekleştiriyoruz."

Çintimar, 2020 ve 2024 Olimpiyat Oyunları'nda yer almasını bekledikleri genç milli sporcuların şampiyonada yarışmasını ve başarılı olmasını hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Şampiyona yarın yapılacak yarışların ardından düzenlenecek ödül töreniyle sona erecek.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.