Bolu

Göynük, inanç ve kaplıca turizmi merkezi olacak

11:50 04 Temmuz 2016
Göynük, inanç ve kaplıca turizmi merkezi olacak

MEHMET EMİN GÜRBÜZ - Fatih Sultan Mehmet'in hocası Akşemseddin Hazretlerinin türbesinin bulunduğu Göynük, tarih, kültür, doğa, inanç turizminin yanı sıra gelecek dönemde kaplıca ve sağlık turizmi merkezi olma yolunda ilerliyor.

Her yıl yerli ve yabancı 300 bin turisti ağırlayan Göynük, Osmanlı padişahlarından Fatih Sultan Mehmet’in hocası Akşemseddin'in türbesine ev sahipliği yapıyor. Türbe, inanç turizminde yoğun ilgi gören yerler arasında buluyor. Bu yönüyle Bolu'nun turizm potansiyeline katkıda bulunan Göynük’e, yurt içinde en fazla İstanbul ve Ankara, yurt dışından ise Arap ülkeleri, Türk Cumhuriyetleri, Japonya ve Güney Kore’den turist geliyor.

- "Cazibe merkezi yapmakta kararlıyız"

Göynük Belediye Başkanı Kemal Kazan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Göynük’ün sembolü ve en büyük gücü" Akşemseddin Hazretlerinin türbesinin yanı sıra Ömer Sekkini türbesi ile Gazi Süleyman Paşa Camisi ve hamamının, ilçenin diğer inanç turizmi açısından ilgi çeken mekanları olduğunu söyledi.

Kazan, "İpek Yolu" üzerinde yer alan ve geçiş noktası olması nedeniyle tarih boyunca medeniyetlere ev sahipliği yapmış Göynük'ün doğal, tarihi ve kültürel zenginliklerine sahip çıktıklarını belirterek sınırlı bütçelerle turizm altyapısını oluşturduklarını ifade etti.

"Göynük'ü turizmle tanıştırma" sözünü yerine getirdiklerini dile getiren Kazan, "Bugün inanç turizminde Göynük giderek öne çıkan bir merkez olarak anılıyor ise Akşemseddin denince Göynük, Göynük denince de Akşemseddin akla geliyorsa bu doğru yolda olduğumuzun göstergesidir." dedi.

- "Sağlık ve kaplıca turizminde söz sahibi olmak istiyoruz"

Kazan, Göynük’ün, Türkiye ve dünyada marka şehir olması hedefiyle var güçleriyle çalıştıklarını vurgulayarak şunları kaydetti:

"Göynük'ü gerçekleştireceğimiz projelerle cazibe merkezi yapmakta kararlıyız. Tarih, kültür, doğa, inanç turizminin yanı sıra önümüzdeki dönemde sağlık ve kaplıca turizminde de söz sahibi olmak istiyoruz. Şu an kentte iki adet kaplıca bulunmakta. 250 yatak kapasiteli termal devre mülk de yapılıyor. Yeni kaplıcaların da yapılması için çalışmalar var. İlçemiz aynı zamanda fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezi haline gelecek. Gerek kaplıcalarda gerekse yeni yapılacak alanlarla da bunları gerçekleştirmek istiyoruz. Mevcut potansiyelimizi en iyi şekilde değerlendirerek termal şehir olma yolundayız."

- Sağlık için doğal tedavi merkezi

Göynük'teki termal bir tesisin Genel Müdürü Harun Arkan, kaplıcanın Çatak mevkisinde olduğunu ifade ederek "Buradaki hamamlar, Romalılar tarafından kullanılanlar. Buradan çıkan termal sular çok mineralli. Bu su, içme suyu, banyo kürü, çamur banyosu ve solunum kürü olarak kullanılmakta. Ayrıca buradaki su koruyucu hekimlik vazifesi de yapmakta. Bu termal sular 21 kür olarak kullanıldığında vücudun bağışıklık sistemini güçlendiriyor ve bazı hastalıklardan bir yıl sizi kuruyor." dedi.

Arkan, Göynük'ün, büyük şehirlerin stresinden uzaklaşmak isteyenlerin ilgi gösterdiği bir yer olduğunu bildirerek "Buraya gelen tatilciler, çam ormanları ile kaplı temiz hava içerisinde tatillerini yaparken aynı zamanda da termal kaplıcalarda gerekli tedavilerini görebilmekte. Göynük, sağlık için doğal tedavi merkezi konumunda." diye konuştu.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.