Bolu

Artistik Cimnastik Dünya Kupası

16:33 04 Temmuz 2016
Artistik Cimnastik Dünya Kupası

Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen, Türkiye'de ilk defa Artistik Cimnastik Dünya Kupası düzenlendiğini belirterek, "Türkiye olarak 7 altın, 2 gümüş ve 3 bronz madalya aldık." dedi.

Çelen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Dünya Cimnastik Federasyonu tarafından Mersin'de organize edilen Artistik Cimnastik Dünya Kupası'nın hafta sonu gerçekleştirildiğini, bu organizasyonun Türkiye'de bir ilk olduğunu söyledi.

"Türkiye'de cimnastik tarihinde ilk defa Dünya Kupası organize edildi" diyen Çelen, "Çok güzel bir organizasyon oldu. İzleyiciler de yarışmaya çok değer verdi. Dünya Kupası'nda Türkiye olarak 7 altın, 2 gümüş ve 3 bronz madalya aldık. 2016 Rio'da düzenlenecek olimpiyat oyunlarına gidecek olan Ferhat Arıcan ve Tutya Yılmaz kendilerini deneme imkanı yakaladı. Göstermiş oldukları performansta bizleri memnun etti." diye konuştu.

Çelen, yarışmada sevindirici olayların da yaşandığını belirterek, "2012 Londra Olimpiyatları'na katılma hakkı elde eden, sonrasında sporu bırakan ve anne olan milli sporcumuz Göksu Üçtaş Şanlı tekrar spora dönme kararı aldı. Kararın ardından zaman geçirmeden çalışmalara başlamıştı. Yoğun antrenmanlardan sonra hızla bir başlangıç yaparak girdiği şampiyonada yer aletinde altın madalya aldı." şeklinde konuştu.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.