Bolu

Marmara Depremi'nin 17. yılı

16:30 17 Ağustos 2016
Marmara Depremi'nin 17. yılı

AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, "17 Ağustos 1999 depremi, Türkiye'nin bir deprem bölgesi olduğu gerçeğini çok acı bir şekilde bizlere hatırlattı." dedi.

AK Parti İl Başkanı Doğanay, 17 Ağustos 1999 yılında meydana gelen Marmara Depremi'nin 17. yılı nedeniyle yayımladığı mesajında, 17 Ağustos 1999 Marmara depreminin üzerinden tam 17 yıl geçmesine rağmen, depremi, acılarını, yıkımlarını ve kayıplarını daha dün gibi hatırladıklarını söyledi.

17 Ağustos 1999 Marmara Depreminin Türkiye'nin 1944 yılından beri yaşadığı en büyük felaket olduğuna dikkat çeken Doğanay, "Binlerce kişi hayatını kaybetti. Türkiye için çok acı bir tecrübeydi. Tecrübeydi diyorum çünkü 1999 Marmara depremi olmadan önce Türkiye'nin her yanına bilinçsiz binalar, evler yapılıyordu. Denetimler ise yapılmıyordu. Belediyeler ciddi anlamda sahiplenmiyordu ve projesiz evler yapılıyordu." dedi.

"17 Ağustos 1999 depremi, Türkiye'nin bir deprem bölgesi olduğu gerçeğini çok acı bir şekilde bizlere hatırlattı." diyen Doğanay, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Ülkemizde ne yazık ki 6’nın üzerinde bir deprem bizlere hep sıkıntı yaşattı. Daha gelişmiş ülkelerde 8 veya üstü depremlerde can ve mal kaybı yaşanmıyor. 1999 Marmara Depreminden sonra Türkiye’de birçok yönetmelik değişti. Günümüzde de çok değişimler oluyor. Artık binalarımız depreme daha dayanıklı ve sağlam. Sektörün içinden biri olarak 1999 Marmara depreminden sonra yapılan binalarda artık vatandaşlarımız gönül rahatlığı ile oturabilirler diyorum."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.