Bolu

TSK'dan DAEŞ'e "Fırat Kalkanı" operasyonu

16:23 25 Ağustos 2016
TSK'dan DAEŞ'e "Fırat Kalkanı" operasyonu

CHP Bolu İl Başkanı Kazım Karsu, DAEŞ'e karşı düzenlenen "Fırat Kalkanı" operasyonu sonucunda bölgesel aktörlerin terör örgütüne verdiği destekleri çekmesinin temin edilmesinin şart olduğunu belirtti.

Karsu, TSK'nın DAEŞ'e karşı düzenlediği "Fırat Kalkanı" operasyonuna ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, DAEŞ terör örgütü ile mücadele etmenin herkesin görevi olduğunu belirtti.

Kahraman Türk ordusunun bu harekatı başarıyla tamamlayarak o bölgeyi teröristlerden temizleyeceğine yürekten inandıklarını kaydeden Karsu, "Dualarımız, harekata katılan Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarının başarısı içindir. IŞİD'e karşı mücadele veren kahraman askerlerimizin sağ salim ülkemize dönmelerini temenni ediyorum. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ne kadar güçlü bir ordu olduğunu tüm dünya bir kez daha görmüştür." ifadesini kullandı.

Karsu, operasyonun DAEŞ'e bölgesel güçler tarafından sağlanan desteği de sonlandırması gerektiğini belirterek, "Operasyon sonucunda bölgesel aktörlerin terör örgütüne verdiği destekleri çekmesinin temin edilmesi şarttır. Ülkemiz için büyük bir tehdit unsuru olan IŞİD terör örgütü ile mücadele etmek herkesin görevidir. AKP hükümetini sadece Cerablus'ta değil kendi topraklarımız içerisinde de IŞİD ile samimi bir mücadeleye davet ediyoruz." ifadelerine yer verdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.