Bolu

Tabiat parkında araç yoğunluğu HGS ile önlenecek

10:07 29 Eylül 2016
Tabiat parkında araç yoğunluğu HGS ile önlenecek

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından hayata geçirilecek yeni çalışmayla tatilciler, tabiat ve milli parklara Hızlı Geçiş Sitemi (HGS) ile giriş yapabilecek.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 9. Bölge Müdürü Erdem Karaağaç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, özellikle Abant Tabiat Parkı ve Yedigöller Milli Parkı'na çok yoğun ziyaretçi geldiğini belirterek, "Giriş ve çıkışları kontrol etmek, otopark fişi kesmek bizi de sıkıntıya sokuyor. Vatandaşta sıkıntıya giriyor ve uzun araç kuyrukları oluşuyor. Bununla ilgili olarak bakanlığımız iki yıldır bir çalışma yürütüyor. Enson bir protokol düzenlendi ve Hızlı Geçiş Sistemi'nin bizde de hayata geçirilmesine yönelik bir çalışma yapıldı. Bu protokolün ardından bu çalışma belirli yerlerde uygulanmaya başlandı. Kısmet olursa yıl sonuna kadar ya da gelecek sene bu sistemi kullanmaya başlamış olacağız." diye konuştu.

Tatilcilerin bir çocuğunun aracında HGS bar kotunun bulunduğunu anlatan Karaağaç, "Bu barkotu olan tatilciler geçişlerde durmadan alanın içerisine girecek ve çıkışında nasıl otobandan çıkışta para kesiliyorsa aynı şekilde para kesilecek. Bununla ilgili olarak misafir araçlar, direk geçen araçlar, otellere ait olan araçlarla ilgili olarak da kolaylık sağlayacağız. Günübirlik veya otele gidenler için farklı bir uygulama olacak. Bu Hızlı Geçiş Sistemi vatandaşı sıkıntıya sokmayacak. Alanlara girişi kolaylaştıracak ve kuyrukları önleyecek bir siteme geçeceğiz." ifadelerini kullandı.

Karaağaç, HGS protokolünün Türkiye genelini kapsayacak şekilde yapıldığını dile getirerek, "Nerede, ne zaman ve nasıl uygulanacağına Genel Müdürlüğümüz karar verecek. Bu da ödenek çerçevesinde yapılacak. Hızlı Geçiş Sistemi'ni Abant ve Yedigöller'de hayata geçireceğiz." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.