Bolu

Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Tüfekci:

15:25 17 Mart 2017
Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Tüfekci:

Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Harun Tüfekci, "İnşallah prangalarını kırmış, adeta esaretinden kurtulmuş bir Türkiye 16 Nisan'dan sonra ortaya çıkacak ve bu yatırımları kat kat arttırmak suretiyle Türkiye'nin önündeki önemli engelleri aşacak ve önemli konuları çözmüş olacak." dedi.

Bolu'ya gelen Tüfekci, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, bakanlığının çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığının sadece Devlet Su İşleri ve Orman Genel Müdürlüğünden ibaret olmadığına işaret eden Tüfekci, Doğa Koruma ve Mili Parklar Genel Müdürlüğü olarak da çok önemli hizmetler ürettiklerini belirtti.

Tüfekci, Bolu il sınırları içinde yer alan Yedigöller Milli Parkı'nın kendileri için çok önemli olduğuna dikkati çekerek, "Bolu'da bir tane mili parkımız var. Yedigöller Mili Parkı çok önemli. Oranın gelişim planları ile ilgili çok önemli çalışmalar yapıyoruz. Sıcak asfaltı bitti. Orayı daha da güzelleştirmek için gayret gösteriyoruz. Çok önemli bir tabiat parkı alanımız. Orasıyla ilgili de gelişim planlarımız devam ediyor. İlde bulunan tüm tabiat parklarıyla ilgili çalışmalarımız devam ediyor." şeklinde konuştu.

Abant Tabiat Parkı içinde at binme alanları ve piknik alanlarının düzenlenmesinin yanı sıra bisiklet yolu gibi çalışmalar da yaptıklarını ifade eden Tüfekci, Abant Tabiat Parkı alanı içinde gölden uzakta bulunan bir yerde ve orman alanının dışında otel alanlarıyla ilgili çalışmalar yaptıklarını dile getirdi.

Tüfekci, 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasına da değinerek, şunları söyledi:

"Önümüzde önemli bir referandum var. Bu referandumu çok önemsiyoruz çünkü yaptığımız yatırımlar zor şartlarda, engelli arazide ve adeta önümüzde birçok engeller koyulmasına rağmen yaptığımız yatırımlar. İnşallah prangalarını kırmış adeta esaretinden kurtulmuş bir Türkiye 16 Nisan'dan sonra ortaya çıkacak ve bu yatırımları kat kat arttırmak suretiyle Türkiye'nin önündeki önemli engelleri aşacak ve önemli konuları çözmüş olacak. İnşallah cumhurbaşkanlığı sistemi bütün tıkanıklıkları gidermek suretiyle ülkenin önünü açacak ve yarınlara ve 2023 hedeflerine bizi ulaştıracak."

Bolu'ya bağlı Çamyayla köyüne giden Tüfekci, burada köy sakinleriyle bir araya gelerek sorunlarını dinledi.

Tüfekci, "Bir araya geldikçe insanlar birbirini daha iyi anlar. Türkiye'de çok ciddi sorunlar vardı. Kökleşmiş sorunlar vardı. Meğer sorun sistemdeymiş. Sistemi çözdük, şimdi artık her şey çözüldü." dedi.

Tüfekci, bakanlık olarak orman köylülerine yönelik birçok desteklemeleri de burada köylülere anlattı.

Daha sonra Bolu Belediyesinin "Eğitime Yüzde 100 Destek Projesi" kapsamında Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleşen törende konuşan Tüfekci, öğrencilere verdiği destekten dolayı Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ı kutlayarak, "Çok isabetli bir projeye imza atmış ve buna da istikrarlı bir şekilde devam etmiş. Allah’tan, başkanımızın bu hizmetine devam ettirmesini ve diğer belediyelerimizin de Bolu Belediyesini örnek almasını temenni ediyorum." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Tüfekçi ve Belediye Başkanı Yılmaz, bilgisayar almaya hak kazanan öğrencilerden Sevgi Temizel, Kartal Kağan Şimşek ve Ömer Bilgi’yi tebrik ederek, bilgisayarlarını teslim etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.