Bolu

İzzet Baysal Şükran Günleri

15:46 11 Mayıs 2017
İzzet Baysal Şükran Günleri

"Devlet Üstün Hizmet Madalyası" sahibi Bolulu hayırsever iş adamı İzzet Baysal, adına düzenlenen "Şükran Günleri" ile anılıyor.

Bolu'da kurduğu vakıf aracılığıyla 1994'ten bu yana kentin her köşesine toplam değeri 460 milyon lira olan hastane, kreş, üniversite, cami, okul ve huzur evleri olmak üzere 141 eser kazandıran İzzet Baysal adına düzenlenen "Şükran Günleri" başladı.

Kent Konseyi tarafından Bolu Valiliği, Belediye ve Abant İzzet Baysal Üniversitesinin (AİBÜ) desteğiyle düzenlenen etkinlikler kapsamında, Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasının ardından Kent Meydanı'ndan Demokrasi Meydanı'nda bulunan İzzet Baysal heykeline kadar saygı yürüyüşü yapıldı.

Belediye bandosu eşliğinde gerçekleşen yürüyüşe, Bolu Valisi Aydın Baruş, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal, İzzet Baysal'ın kızı Esin Avunduk, protokol üyeleri, öğrenciler ve kent sakinleri katıldı.

Burada İzzet Baysal Anıtı'na da çelenk konularak, hayatı ve eserleri hakkında bilgiler verildi.

Bolu Valisi Aydın Baruş, yaptığı konuşmada, tarihe ve topluma mal olmuş insanların, geçici dünya hayatında yaptıklarıyla ismini kalıcı hale getiren kişiler olduğunu belirtti.

İnsan için çalışarak alın teriyle elde ettiği varlıklarını başkalarıyla paylaşmanın bir fedakarlığı ifade ettiğine işaret eden Baruş, "Bir iyiliğin değeri hiçbir karşılık beklemeden yapıldığında daha da anlam kazanır. Karşılık beklemeden yapılan iyiliğin en güzel örneği vakıf müessesesidir. İzzet Baysal ismi sahip olduğu varlığı insanların istifadesi için vakfetmenin simgesi olmuştur. İzzet Baysal hayatta iken Bolu için yapmış olduğu iyiliklerle yetinmemiş, kendisinden sonra da bu hayırların devamını sağlamak üzere kurmuş olduğu vakıf müessesesiyle eğitimden sağlığa Bolu halkının ve gelecek nesillerin yaşamına etki eden yüzlerce eserin ortaya çıkmasına imkan sağlamıştır." dedi.

Baruş, İzzet Baysal’ın Bolu insanına bırakmış olduğu mirasın sadece maddi eserlerden ibaret olmadığına da vurgu yaptı.

İş adamının yeğeni Ahmet Baysal ise amcasının Bolu'ya bağışladığı tüm eserlerini karşılık beklemeden yaptırdığına değindi.

Konuşmasında amcasına yazdığı mektubu okuyan Baysal, "Sevgili amca, sen Bolululardan hiçbir şey beklemeden karşılıksız verdin her şeyini. Ama işte bir kere daha görüyorsun sevgili amca, onlar da en değerli karşılığı böyle güzellikle veriyorlar. Sana adadıkları bu Şükran Günleri'nde sevgilerini veriyorlar." ifadelerini kullandı.

Baysal konuşmasının devamında da İzzet Baysal Vakfı tarafından devam eden yatırımlar hakkında bilgi verdi.

Pazar günü sona erecek İzzet Baysal Şükran Günleri kapsamında çeşitli etkinlikler yapılacak.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.