Bolu

Kurban Bayramına doğru

13:41 31 Ağustos 2017
Kurban Bayramına doğru

Bolu Valisi ve Belediye Başkanı kurbanlık satış noktasında inceledi.

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi Bolu Valisi Aydın Baruş ve Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz Karacaağaç Mahallesi'nde kurulan kurban pazarında dolaşarak, alıcı ve satıcılarla sohbet etti.

Ziyarette gazetecilere açıklamada bulunan Vali Baruş, "Bütün sene emek veriyorsunuz ve Kurban Bayramında onun karşılığını bekliyorsunuz. O karşılığı alamadığınız zaman da hayal kırıklığına uğruyorsunuz. Bizim dileğimiz yetiştiricilerimiz böyle bir hayal kırıklığına uğramaz.

Vatandaşlarımızda hayvan alırken kendi bütçelerinin hesabını yapıyorlar. Ama şunuda unutmayalım yetiştiricilerimiz zahmetli koşullarda bu hayvanları yetiştiriyorlar. O yüzden onlarında emeklerini düşünerek pazarlık yaparken bunu da göz önüne alalım. Onların emeklerinin karşılığını vermeye dikkat edelim." şeklinde konuştu.

Alınan Kurban Bayramı tedbirleri hakkında da bilgi veren Vali Baruş, şunları kaydetti:

"Trafik açısından bu yıl sevindirici bir manzara var. Trafik kazalarında öneli bir azalma var. Hem can, hem yaralı hemde kaza sayısında. İlimizde de bu rakamları görüyoruz. İlk beş günde geçen yılların ortalamasına göre yüzde 50'lerin üzerinde yüzde 90'lara kadar azalmalar var. Bu sevindirici bir olay. Vatandaşlarımızın trafik konusunda duyarlılığının arttığını gösteriyor. Bu yıl İçişleri Bakanlığımızı'nda bu konuya ayrıca bir önem vermesiyle birlikte denetlemeler arttı."



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.