Bolu

Atatürk'ün ebediyete intikalinin 79. yılı

17:34 09 Kasım 2017
Atatürk'ün ebediyete intikalinin 79. yılı

Bolu Valisi Aydın Baruş, AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun ve Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Atatürk'un ebediyete intikalinin 79. yılı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Bolu Valisi Baruş, mesajında İstiklal Savaşının Başkomutanı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ebediyete intikalinin 79’uncu yıl dönümünde saygı ve şükran duygularıyla andığını ifade etti.

Bolu Valisi Baruş, şunları kaydetti:

"Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 20’nci yüzyılın başlarında ülkemizin karşı karşıya kaldığı zor günlerde, Trablusgarp’ta, Çanakkale Savaşları’nda, Kafkas Cephesinde, Suriye-Filistin Cephesi'nde gösterdiği eşsiz dirayet ve mücadele azmi ile milletimizin umudunu ayakta tutmuştur. Ülkemizin dünyanın egemen sömürgeci güçleri tarafından işgaline kalkışıldığı karanlık günlerde, 19 Mayıs 1919’da çıktığı Samsun’dan sonra gittiği Amasya’da yayınladığı bildiride 'Milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır.' diyerek kurtuluşun esasının milletin iradesi olduğunu vurgulamıştır."

Baruş, vefatının 79’uncu yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve İstiklal Savaşı kahramanları ile vatanın bağımsızlık ve bütünlüğü uğrunda hayatlarını feda eden aziz şehitleri rahmet ve şükranla andığını ifade ederek, gazileri minnetle yad ettiğini kaydetti.

AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun ise, Gazi Mustafa Kemal'in "En büyük eserim" dediği Cumhuriyetin, 94 yıl boyunca yaşanan tüm badirelere rağmen, gururla ve onurla dimdik ayakta olduğuna vurgu yaptı.

Bu şuurla Türkiye'nin gelecek hedeflerine doğru emin adımlarla yürürken, birlikte, beraberlikte, kardeşlikte ısrarcı olmaya devam edeceklerini aktaran Milletvekili Ercoşkun, mesajında, şu ifadelere yer verdi:

"Özgürlüklerden, temel haklardan, ileri demokratik standartlardan asla taviz vermeden, barış, huzur ve emniyet içinde Türkiye'yi büyütmeyi, yüceltmeyi kararlılıkla sürdüreceğiz. En büyük arzumuz, şehit ve gazilerimizin emanetini muhafaza etmek, aziz milletimizle dayanışma içinde, bu emaneti çok daha yükseklere taşımaktır. Bu düşüncelerle, vefatının 79’ncu yıl dönümünde, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal'i ve tüm silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi, gazilerimizi tekrar şükranla ve rahmetle anıyorum."

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz da, Gazi Atatürk’ü rahmet, minnet ve saygıyla andığını aktararak, "Cumhuriyetimizi, muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkaracağız." ifadesini kullandı.

Önünde aydınlık bir gelecek uzanan Türk milletinin, birlik ve beraberliğini her zamanki gibi sımsıkı koruyarak, Atatürk’ün işaret ettiği, muasır medeniyetler seviyesinin üstünde yer alma hedefine hızla ilerlediğine dikkat çeken Yılmaz, şöyle devam etti:

"Bugün milletçe, ebediyete intikalinin 79’uncu yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz. 10 Kasımlar Türk milleti için yalnızca bir anma günü değil, Cumhuriyetimizin erdemlerini ve Atatürk’ün ilke ve inkılaplarını bir kez daha sindirerek anlama günüdür."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.