Bolu

Bolu Büyük Sanayi Sitesi Projesi

13:19 19 Aralık 2017
Bolu Büyük Sanayi Sitesi Projesi

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, uzun süredir gündemde olan Bolu Büyük Sanayi Sitesi'nin ihalesinin 25 Ocak 2018'de TOKİ tarafından yapılacağını bildirdi.

Bolu Belediyesi'nin çalışması sonucu 2011 yılında dönemin Başbakanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayını alan Bolu Büyük Sanayi Sitesi Projesi, Bolu Valiliği, TOKİ, Bolu Belediye Başkanlığı, Bolu Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve Bolu Ticaret ve Sanayi Odası işbirliği ile gerçekleştiriliyor.

Şehrin gelişimiyle birlikte küçük sanayi sitelerinin kent merkezinde kalması, ekonomik ömrünü tamamlamış olması ve şehrin gelecek hedefleri söz konusu olması nedeniyle gündeme gelen büyük sanayi sitesi projesi kapsamında Bolu merkez alanının doğusunda, merkeze 7 kilometre mesafede, yaklaşık 567 bin metrekarelik alan Bolu Büyük Sanayi Sitesi olarak belirlendi.

Kamulaştırma çalışmaları tamamlanan yeni sanayi sitesi alanında iş yeri almak isteyen sanayi esnafından da talepler alındı.

Proje tamamlandığında alanda oto grubu, tekstilci, demirci, elektrikçi, mobilyacı, PVC-camcı, gıdacı, hırdavatçı, galerici olmak üzere 9 ana sektör temsilcileri ile ticari birimler ve büfeler yer alacak.

Projede toplam 856 adet imalat birimi, 59 adet galerici birimi, 52 adet ticari birim, 21 adet büfe birimiyle birlikte toplam 988 adet dükkan faaliyet gösterecek.

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, proje ile ilgili yaptığı açıklamada, TOKİ’nin ihale kararı ile yıllardır mücadelesi devam eden bir projenin hayata geçirildiğini belirterek, projeye katkı sağlayan emek veren herkese teşekkür etti.

Bu projenin Bolu'nun geleceği için atılmış önemli adımlardan biri olduğuna dikkat çeken Yılmaz, şunları söyledi:

"Bu proje, benim için 11 yıldır sürdürülen bir mücadeleyi emeği ve birikimi de simgeliyor. Bolu'yu bir dünya şehri yapma yolunda önemli bir adım daha atıyoruz. Bolu'nun geleceği için çıktığımız yolda en önemli aşamalardan birini sanayinin şehir dışına çıkarılmasını hedeflemiştik. Süreçte tüm taraflarla birlikte bu proje için çok çaba harcadık. Bu projeyle birlikte dünyada da bir ilki, şehirde rahatsızlık veren tüm unsurların kent dışına taşınmasını Bolu başarmış olacak."

Yılmaz, Bolu'yu dünyanın yaşanabilir ilk 10 şehri arasına sokmak istediklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Bu potansiyelimiz var, bunu görüyoruz. Bolu'nun geleceği turizmde. Tüm projelerimizi doğa, sağlık, spor ve üniversite kenti olacak şekilde planlıyoruz geliştiriyoruz. Bolu'nun dünyada çok az yere kısmet olacak özel bir coğrafyası var. Bu da sorumluluğumuzu artırıyor. Bolu Büyük Sanayi Sitesi projesiyle esas itibariyle yaptığımız bir şehri rahatsız eden tüm unsurları tamamen kent dışına çıkarmak. Bunu dünyada başaran yer pek yok. Bolu attığı bu adımla dünyada bir ilki daha gerçekleştirecek."

TOKİ’nin Büyük Sanayi Sitesi için ihale tarihini açıklamasından çok mutlu olduğunu söyleyen Yılmaz, yeni sanayi bölgesine taşınacak esnafın süreç içinde kira öder gibi dükkan sahibi olabileceğini mevcut sanayi sitesinin bulunduğu bölgenin ise daha değerli hale geleceğini belirtti.

Projenin ısınma boyutuyla da özel olacağını ifade eden Yılmaz, "Bu bölgenin ısıtması da özgün bir şekilde yapılacak. Toplanan çöplerden elektrik enerjisi üretilecek, fazla olan enerjiden gelen sıcak suyla ise dükkanlar ve o bölgedeki binalar ısıtılacak. Böylece doğalgazdan çok daha ucuza ısınma mümkün olacak. Bu da projeyi özel kılan unsurlardan biri olacak." ifadelerini kullandı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.