Bolu

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

14:55 09 Ocak 2018
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

Bolu Valisi Aydın Baruş, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı

Baruş, mesajında, demokrasinin temel taşlarından biri olan basının, halkın haber alma özgürlüğünün en etkili aracı olduğunu belirtti.

Kamuoyunu bilgilendirmek adına, doğru haber verme, tarafsız, objektif, özel hayata ve kişilik haklarına saygı gibi değerleri de içerisinde bulunduran önemli bir mesleği icra eden gazetecilerin, milletin vicdanına ses olduğunu dile getirdi.

Baruş, gazeteciliğin aynı zamanda çok büyük fedakarlık isteyen ve zor şartlarda yapılan önemli bir meslek olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

"Kamuoyunu aydınlatmak için günün her saatinde ve her şartta sorumluluk bilinci içerisinde görevlerini yapmaya çalışan, bazen can güvenliklerini dahi riske atarak doğru haber peşinde koşan gazetecilerimizin halkı bilgilendirmek için verdiği mücadele her türlü takdiri fazlasıyla hak etmektedir. Ülkemizin ve kentimizin sorunlarını kamuoyuna aktaran, etkin çözüm önerileriyle toplumsal duyarlılığın sağlıklı bir şekilde çalışmasına yardımcı olan, vatandaşlarla devlet arasında köprü görevi üstlenen basın mensuplarımızın yapmış oldukları haber, yorum ve görüşler bizlere de çalışmalarımızda önemli faydalar sağlamaktadır."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.