Bolu

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

15:31 07 Mart 2018
8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Bolu Barosu Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Fatma Kubilay, kadına yönelik şiddetin önlenmesinin, toplumsal cinsiyet eşitsizliği problemi ile ekonomik ve toplumsal hayatın eşitlik ilkesi kapsamında düzenlenmesiyle mümkün olduğunu savundu.

Kubilay, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, 8 Mart'in kadınların taleplerini birlikte daha gür haykırdıkları, kendilerini toplumda eşit bir birey olarak yok sayan çağdışı zihniyetlere karşı çıktığı, kadını sömüren, aşağılayan, yok eden sistem ve zihniyetlere karşı omuz omuza mücadele verdiği gün olduğunu belirtti.

Kadına yönelik ayrımcılığın, dünyada sömürünün, şiddetin, eşitsizliğin, yoksulluğun artmasına neden olan sistemden ayrı düşünülemeyeceğini dile getiren Kubilay, "Bu nedenle temel olarak bu sistemin değişmesi sağlanmadan kadın sorunlarına çözüm bulmak mümkün olmayacaktır. Cinsiyet ayrımının ortadan kaldırılmasıyla özgür, eşit bir birey ve toplum oluşumu sağlanabilir." ifadelerini kullandı.

Kubilay, kadına yönelik şiddet olaylarını temelinde de toplumsal cinsiyet eşitsizliği yattığını savunarak, şunları kaydetti:

"Kadına yönelik şiddetin önlenmesi, toplumsal cinsiyet eşitsizliği problemi; ekonomik ve toplumsal hayatın eşitlik ilkesi kapsamında düzenlenmesiyle mümkündür. Kadınlara toplumsal hayat dışına itmeye çalışan, cinsiyetçi ve ayrımcı politikalardan ve uygulamalardan vazgeçilmelidir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.