Bolu

Bolu’da 51 çeşit tropikal meyve yetiştiriliyor

11:21 22 Mart 2018
Bolu’da 51 çeşit tropikal meyve yetiştiriliyor

Bolu Belediyesinin kurduğu jeotermal ısıtmalı ve otomasyonlu serada, 51 çeşit tropikal meyve yetiştiriliyor.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Park ve Bahçeler Müdürlüğünce Karacasu yolu üzerinde bulunan fidanlıktaki seralarda, jeotermal kaynak kullanılarak yılın 365 günü bitkisel üretim gerçekleştiriliyor. Yapılan örnek çalışmalarla Bolulu çiftçilere çiftçilere, kente her türlü meyve sebzenin yetiştirilebilir olduğunu gösterilmesi ve tanıtılması amaçlanıyor.

Seralarda ayrıca, peyzaj bitkileri de üretilerek, yaz aylarında şehrin dört bir yanına dikiliyor.

Park ve Bahçeler Müdürlüğüne ait fidanlıkta yer alan tropikal ve turunçgiller serası, Karadeniz iklimine uygun olmayan türleri bünyesinde barındırmasıyla sıra dışı çalışma olarak göze çarpıyor. Yaklaşık 500 metrekarelik otomasyonlu serada muzdan ananasa ve turunçgillere kadar 51 farklı türde tropikal meyvenin üretimi ve tanıtımı gerçekleştiriliyor.

Yılın 365 günü üretim yapılabilen serada, ziyaretçiler birçok tropik meyveyi dalında görme şansı elde ediyorlar. Çok sayıda kişinin ziyaret ettiği seralar ayrıca, eğitime de önemli katkılar sağlıyor. Düzenlenen gezilerle seraları dolaşan ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri hayatlarında daha önce hiç görmedikleri birçok meyve ağacını burada görerek, ağaçlar hakkında bilgi sahibi oluyorlar.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.