Bolu

Bolu Valisi Baruş muhtarlarla bir araya geldi

17:10 09 Nisan 2018
Bolu Valisi Baruş muhtarlarla bir araya geldi

Bolu Valisi Aydın Baruş, Dörtdivan ilçesinde köy ve mahalle muhtarları ile bir araya geldi.

Dörtdivan ilçesinde Kaymakam Uğur Tutkan, Dörtdivan Belediye Başkanı Hasan Uzunoğlu ve daire müdürleri tarafından karşılanan Vali Baruş, ilçe ziyaretinde ilk olarak Kaymakamlığı ziyaret ederek ilçe ile ilgili brifing aldı.

Vali Baruş daha sonra ise İlçe Kaymakamı Uğur Tutkan, İlçe Belediye Başkanı Hasan Uzunoğlu ve daire müdürlerinin yer aldığı toplantıda, ilçenin köy ve mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi.

Dörtdivan’da olmaları nedeniyle çok mutlu olduğunu kaydeden Vali Baruş, Dörtdivan halkının her zaman çok sıcak, devletine saygılı ve milletine her zaman bağlı insanlardan oluştuğunu ifade ederek, "Sizlerle hasbihal etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Dörtdivan halkı gerçekten çok sıcak, devletine saygılı, milletine de her zaman bağlı insanlardan oluşuyor." diye konuştu.

"Atalarımız bin yıl önce buraya adım attıkları zaman buraları kendilerine ebedi yurt kılmak için mücadele vermişler" diyen Vali Baruş, "Büyük Selçuklu Sultanı Alaaddin Keykubat burada Kös vurdurup divan kurduğu için de buranın ismi Dörtdivan kalmış. Yani isminin bile ne kadar köklü bir tarihe sahip olduğunu bilmek, buraların ne kadar eski Türk yurdu olduğunu da anlamamızı sağlıyor. O günlerden bu günlere burada hep vatanı için hizmet etmiş, canını vermiş insanlarımız yurt olarak bu toprakları benimsemişler ve aynı vatanseverlik içinde ülkemize hizmet ediyorlar." dedi.

Konuşmasının devamında Dörtdivan ilçesine bu yıl yapılacak yatırımlardan bahseden Baruş, şunları kaydetti:

"Dörtdivan ilçemizin köyleri yapılan hizmetler açısından çok şanslı. Çünkü içme suyu, yol ve kanalizasyon hizmetleri önceki yıllarda tamamlanmış. Bu yıl önemli bir KÖYDES kaynağı var. Bu ödenekle de inşallah köy içlerinde parkesi olmayan az sayıdaki köyümüze bu hizmeti getireceğiz, bir mevkide sıcak asfalt çalışması yapılacak ve böylece köylülerimizi de güzel bir olanağa kavuşacaklar. İlçe merkezimizde yatırımlar devam ediyor. Toplum Sağlığı Merkezinin inşaatı da en kısa sürede başlayacak. Yine 5 derslikli anaokulu inşaatımız başladı. Diğer taraftan belediyemizin temin edeceği arsada İlçe Jandarma Komutanlığı binamız başlayacak. Gerçekten yatırımlar bakımından ilçemiz bu yıl hareketli bir manzaraya şahit olacak."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.