Bolu

Bolu'da yıkılan metruk bina sayısı 4 bin 500'ü geçti

16:13 09 Kasım 2018
Bolu'da yıkılan metruk bina sayısı 4 bin 500'ü geçti

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, "Şu an 4 bin 500'ün üzerinde metruk durumdaki binalar ile bu tür yapıları Bolu'da yıktık." dedi.

Yılmaz, Abant Tabiat Parkı yolu üzerinde bulunan Dereceören köyü mevkisinde bulunan bir tesiste basın mensupları ile bir araya gelerek Bolu'da yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Bir gazetecinin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun uyuşturucu ile mücadele konusunda metruk binaların yıkımına önem verileceği yönündeki çağrısına ilişkin Bolu'da ne tür çalışmalar yapıldığı yönündeki soruya Başkan Yılmaz, bu talimat öncesinde metruk binaların ortadan kaldırılması konusunda çok ciddi mücadele içinde olduklarını belirtti.

Metruk binaların sadece uyuşturucu ile mücadele anlamında değerlendirilmesi gerektiğine dikkati çeken Yılmaz, "Metruk binalar görüntü kirliliği açısından sıkıntı oluşturur. Dolayısıyla şehircilik anlamında metruk bir bina diye bir binanın olmaması gerekir. Zaten Bolu'da konut anlamında pek kullanılabilecek metruk bina olmadığını söyleyebilirim. Ancak Bolu'da metruk bina pozisyonunda olan odunluk gibi ufak tefek kenara yapılan küçük yapılar vardır." dedi.

Göreve geldiği günden bu yana ilde bulunan metruk binaların yok edilmesi ile ilgili olarak çok ciddi bir mücadele içinde olduklarını aktaran Yılmaz, şunları söyledi:

"Şu an 4 bin 500'ün üzerinde metruk durumdaki binalar ile bu tür yapıları Bolu'da yıktık. Bazı ufak tefek yerlerde kaldı. Zaten konut gibi olup da içinde problem olan binayı durdurmamız mümkün değil. Tabi çocuklarımızın zarar görmemesi için uyuşturucu ile ilgili sıkıntıların burada daha çok olduğu hatta bazı kötü işlerin yapıldığını gördüğümüz yerler vardır. Buralar özel gözetim altında ve bunları yok etmek görevimiz. Sağolsun bakanımız bizim göreve geldiğimizden bu yana yaptığımız çalışmaların bir emirle bir an önce yapılmasını talep ediyor ki Bolu'da bu çözülmüş durumda. İnşallah bütün illerimizde çözülür."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.