Burdur

MAKÜ 2015-2016 akademik yılı açılış töreni

12:53 28 Eylül 2015
MAKÜ 2015-2016 akademik yılı açılış töreni

Yeni akademik yılın açılışı dolayısıyla tören düzenlendi

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) 2015-2016 akademik yılı açılışı dolayısıyla tören düzenlendi. 

Üniversitenin Bahçelievler Yerleşkesi'nde düzenlenen tören, Atatürk anıtına çelenk konulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Törende konuşan MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, üniversitelerin toplumların "göz bebeği" olduğunu söyledi. 

Toplumun, ülkenin ve devletin, bu kurumlardan çok büyük beklentilerinin bulunduğunu belirten Korkmaz, "Eğitim yaşının ve ortalamasının sürekli yükseldiği ülkemizde hemen hemen her aile çocuğunu bir yüksek öğretim kurumundan mezun etme düşüncesi içinde" dedi. 

Korkmaz, Türk eğitim sisteminin üniversiteleri, ailelerin çocuklarını iyi bir eğitim almaları için yönlendirdikleri kurumlar haline dönüştürdüğünü kaydetti. 

- "Toplumun beklentilerine cevap verebilecek hazırlık içinde olmalıyız"

Bugün dersbaşı yapacak öğrencilerin üniversiteden, aile ortamı içinde eğitim almak istediklerini anlatan Korkmaz, şöyle konuştu:

"Öğrenciler iş dünyasında yer edinebilmek istiyorlar. Aileler çocukları mezun olduktan sonra iş bulmaları ve toplumda yer edinebilmeleri için beklenti içindeler. Devlet, üniversitelerden çok şey bekliyor. Günümüzde devletlerin, ekonomilerin, medeniyetlerin rekabeti, tamamen teknoloji ve bilimsel alandaki gelişmenin arkasında gizli. Bu nedenle üniversite olarak beklentilerin sorumluluğu üzerimizde yer alıyor. Hepimiz toplumun beklentilerine cevap verebilecek hazırlık içinde olmalıyız."

Korkmaz, yeni akademik yılını yaklaşık 23 bin öğrenci ve 750 akademik personel ile açtıklarını kaydetti.

Yeni yılda yeni fakülteler açmak için çalışmalarını hızlandıracaklarını anlatan Korkmaz, Diş Hekimliği Fakültesi, Sanat Tasarım Fakültesi ve konservatuvar alanındaki çalışmalarını bu yıl sonlandırmak istediklerini dile getirdi.

Korkmaz, yeni akademik yılın öğrencilere, velilere ve akademisyenlere hayırlı olmasını diledi. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.