Burdur

Bucak'ta bisiklet yolu için protokol imzalandı

10:27 01 Ekim 2015
Bucak'ta bisiklet yolu için protokol imzalandı

Bucak'ta oluşturulması planlanan bisiklet yolu için protokol imzalandı. 

Bucak Belediyesinde düzenlenen imza töreninde konuşan Belediye Başkanı Süleyman Mutlu, proje ile çocuklar ve gençlere bisiklet sürüşü teknikleriyle ilgili eğitim vermeyi, kaza anında yapılması gerekenleri anlatmayı, kask, dizlik, kolluk, bisiklet kornası ve çakar lamba kullanımını yaygınlaştırmayı amaçladıklarını söyledi.

Bisiklet kazalarına bağlı ölüm ve yaralanmaları azaltmayı, çocuklara ve gençleri kaza risklerinden korumanın yanı sıra kişisel ve sosyal gelişimlerine de katkıda bulunmayı hedeflediklerini anlatan Mutlu, şöyle konuştu:

"Projedeki her paydaşın ayrı ayrı görevleri var. Biz Bucak Belediyesi olarak proje kapsamında Bucak'ımıza bisiklet yolu kazandıracağız. Bu bağlamda Şehit Ayfer Gök Lisesi, Emin Gülmez Ortaokul ve TOKİ İlköğretim Okulu'nu kapsayacak güzergahta bir bisiklet yolu yapımı için çalışmalara başladık. Yaklaşık 3 ay gibi kısa bir sürede gençlerimizin daha güvenli ve daha keyifli sürüş imkanına sahip olacağı bir bisiklet yolunu ilçemize kazandıracağız." 

Mutlu ile projede yer alan diğer kurumların yetkilileri arasında protokol imzalandı. 

Bucak Emniyet Müdürlüğü'nün yürütücüsü olduğu projede Bucak Belediyesi, Bucak İlçe Sağlık Müdürlüğü, Bucak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Burdur Bisiklet Topluluğu yer alıyor.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.