Burdur

Burdur'daki dev kabaklar ilgi görüyor

12:34 05 Ekim 2015
Burdur'daki dev kabaklar ilgi görüyor

Burdur'da bir çiftçinin tarlasında yetiştirdiği ve ağırlıkları 50-60 kilograma ulaşan bal kabakları, ilgi çekiyor. 

Burdur'da uzun yıllardır çiftçilik yapan Osman Can, Ayşeoğlu Pınarı mevkisindeki yaklaşık 10 dönümlük tarlasına bal kabağı ekti.

Ürünlerin bakımlarını zamanında yapan, suyunu, gübresini ve ilaçlarını zamanında veren Can, ağırlıkları 50-60 kilogram arasında değişen bal kabakları yetiştirdi. 

Can, gazetecilere yaptığı açıklamada, kabakları görenlerin hayran kaldıklarını ve "Bunları nasıl yetiştirdiniz?" diye sorduklarını anlatan Can, "Ürünlerimizi Antalya ve Alanya'ya gönderiyoruz. Buradaki oteller bal kabaklarımıza büyük ilgi gösteriyor" dedi.

- "Başka tarlada böyle kabak görmedim"

Burdur Ziraat Odası Başkanı İbrahim Demir de il genelinde yaklaşık bin dekarlık alanda kabak üretimi yapıldığını anlattı.

Çiftçinin kabak üretimi konusunda bilinçli davrandığını belirten Demir, "Bunun sonucunda bir insanın kaldıramayacağı büyüklüğe ulaşan kabaklar yetiştirildi. Ben bu tarlada gördüğüm kabakları başka bir tarlada görmedim. Ortalama 30-40 kilogram olması gereken kabaklar 50-60 kilograma ulaştı" diye konuştu. 

Demir, Burdur'da üretilen kabaklara özellikle büyük otellerin ilgi gösterdiğini ve turistlerin bu kabakların tadını çok sevdiğini ifade etti. 

Burdur'un toprağının çok verimli olduğunu vurgulayan Demir, şöyle konuştu:

"Biz de özellikle teknik konularda çiftçimize destek vermeye çalışıyoruz. Çiftçinin bilinçli çalışması ve bizim onlara verdiğimiz destek sayesinde Burdur yeni bir ürünü kazanmıştır. Şimdi başka illerden de Burdur'da yetişen kabaklara talep gelmeye başladı. Burdurlu çiftçimiz bu talebi karşılayabilmek için çalışmalarını sürdürüyor."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.