Burdur

Başpehlivanlar MAKÜ'de yüksek lisans yapacak

17:38 16 Ekim 2015
Başpehlivanlar MAKÜ'de yüksek lisans yapacak

Recep Kara, Hamza Köseoğlu, Abdullah Güngör, Salih Erinç, Hüseyin Şahinal, Ahmet Gülhan ve Mehmet Coşkungönül, yüksek lisans eğitimini Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nde tamamlayacak

Başpehlivanlar Recep Kara, Hamza Köseoğlu, Abdullah Güngör, Salih Erinç, Hüseyin Şahinal, Ahmet Gülhan ve Mehmet Coşkungönül, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'nda yüksek lisans eğitimi alacak.

Sporcularla Burdur Taşoda'da bir araya gelen MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, başpehlivanların bu tercihle, üniversiteye güç kattıklarını söyledi. 

Lisansüstü eğitimleri için MAKÜ'ye müracaat eden başpehlivanlara teşekkür eden Korkmaz, "Başpehlivanlarımız ile yağlı güreşin bir üst noktaya taşınmasına katkı vereceğimiz bir çalışma yürüteceğiz" dedi. 

Türkiye'de yağlı güreş organize eden ilk üniversite olmak istediklerini belirten Korkmaz, şöyle konuştu:

"Kampüsümüz içerisinde yağlı güreş yapılabilecek spor ve konaklama ile sosyal alt yapıyı hazırlamak istiyoruz. Burdur'un ve bölgemizin geleneksel sporu yağlı güreşe, üniversite olarak da Burdur olarak da katkı verecek bir çalışma niyetindeyiz. Bu zaten bizim seçim sürecindeki gerçekleştirmeyi düşündüğümüz projeler arasındaydı. Güreş müsabakalarının olmadığı zamanda Türkiye'deki bütün başpehlivanları burada ağırlayarak bir çalıştay ya da bir sempozyum yapmayı düşünüyoruz."

Başpehlivan Kara ise ata sporuna "gönül verdiği" için Rektör Korkmaz'a teşekkürlerini sundu.

Korkmaz'ın Edirne'de düzenlenen Kırkpınar güreşlerine gelerek kendilerine destek olduğunu hatırlatan Kara, "Hocalarımız ata sporumuza, yağlı güreşlerimize değer verdikleri için bizim de buraya gelme sebebimiz oldu. İnşallah lisansüstü eğitimimizi Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nde tamamlayacağız" ifadelerini kullandı.

Kara, bundan sonraki müsabakalarda MAKÜ'yü temsil edeceklerini dile getirdi.

Üniversitede Kırkpınar başpehlivanlarının katılımıyla yağlı güreş organizasyonu düzenlemeyi düşündüklerini anlatan Kara, ata sporuna katkı vermeyi sürdüreceklerini bildirdi.

Rektör Korkmaz pehlivanlara, Mehmet Akif Ersoy’un "Safahat" kitabı ile alaca dokuması, pehlivanlar da Korkmaz'a minyatür kispet hediye etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.