Burdur

Burdur’da akademisyen ve öğretmenler eğitim işbirliği toplantısında bir araya geldi

14:53 19 Şubat 2016
Burdur’da akademisyen ve öğretmenler eğitim işbirliği toplantısında bir araya geldi

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Eğitim Fakültesi ve Burdur Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Burdur'daki ilk, ortaokul ve liselerde görev yapan kurum amirleri ile akademisyenler, eğitim işbirliği toplantısında bir araya geldi.

MAKÜ binasında düzenlenen toplantıya, Burdur Valisi Hasan Kürklü, MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, Vali Yardımcısı Hayri Sandıkçı, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Bayram, akademisyenler ve okul müdürleri katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan Vali Kürklü, MAKÜ Eğitim Fakültesi’nin Burdur’daki varlığı sebebiyle Burdur’un şanslı olduğunu belirtti.

MAKÜ’nün 2006 yılında kurulmasına rağmen hızla geliştiğine değinen Kürklü, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nin Türkiye'nin dört bir yanına öğretmen yetiştirip, gönderdiğini söyledi.

Kaliteli insan yetiştirmenin, Türkiye için önemine işaret eden Kürklü, şöyle konuştu:

“Sisteminiz ne kadar mükemmel olursa olsun kaliteli insan yetiştirilmediği takdirde bu sistem hiçbir işe yaramıyor. Öğretmenlerimize her zaman söylüyorum. Öğretim konusunda değil ama eğitim anlamında vatanını, milletini seven yeni nesiller yetiştirmesi noktasında öğretmenlerimize çok çok önemli görevler düşüyor. Eğitim fakültemiz kaliteli öğretmen yetiştirecek, kaliteli öğretmenler de kaliteli nesil yetiştirecek.”

Rektör Prof. Dr. Adem Korkmaz da , eğitimcilere seslenerek, “Öğretmenliği sahana en iyi tecrübe eden kişilersiniz. Eğitim camiasının insan kalitesi anlamındaki en önemli yöneticileriniz. Sizin yetiştirdikleriniz bizim öğrencilerimiz, bizim öğrencilerimiz sizin öğretmenleriniz, eğitmenleriniz oluyor. Böyle bir ilişki içerisindeyiz. Bu çerçevede bugünkü gibi anlamlı işbirliği toplantılarının devam etmesi ve ortak sorun noktalarının ne ise konuşulup çözümler üretilmesi gerektiğine inanıyorum. Sizlerden bize olacak geri dönüşler, çok önemli anlamlar ifade ediyor” diye konuştu.

Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sibel Karakelle, amaçlarının, eğitim fakültesi ile milli eğitime bağlı okullar arasındaki işbirliğini her alanda arttırarak devam ettirmeyi, akademik çalışmaları sahayla buluşturmayı, kuram ve uygulama güçlerini birleştirmeyi amaçladıklarını dile getirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.