Burdur

Üniversitenin keçileri kurbanlık olarak satışa çıktı

15:43 06 Eylül 2016
Üniversitenin keçileri kurbanlık olarak satışa çıktı

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesinde (MAKÜ) yapılan çalışma sonucu geçen yıl yerli ırk olarak tescil edilen Honamlı keçisi, üniversitede hem damızlık hem de kurbanlık olarak satışa çıkarıldı.

MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, yaptığı yazılı açıklamada, üniversitenin üstlendiği misyon çerçevesinde, bölgeye hizmet etmeyi ve yerel kalkınmanın da dinamiği olmayı hedeflediklerini belirtti.

Bu çerçevede üniversitede yapılan çalışma sonucu geçen yıl yerli ırk olarak tescil edilen Honamlı keçisinin, hem damızlık hem de kurbanlık olarak satışa çıkarıldığını bildiren Korkmaz, "Bu yıl satışların ilkini gerçekleştiriyoruz. Bundan sonraki yıllarda bu artarak devam edecek. Projeyi, elde edilen ürünlerin saf, temiz, hastalıklardan arınmış, her türlü bilimsel çalışması yapılmış, sonuçları test edilmiş örnek bir çiftlik olması nedeniyle oldukça değerli bir çalışma olarak görüyoruz." ifadesini kullandı.

Korkmaz, burada yaptıkları işin keçileri sadece damızlık ve kurbanlık olarak satışa çıkarmak olmadığını belirterek, Teke yöresinin tüm yetiştiricilerinin problemlerine çözüm ürettiklerini ve üretmeye de devam edeceklerini bildirdi.

Üniversitelerin amacının sadece öğrenci mezun etmek olmadığını vurgulayan Korkmaz, "Üniversiteler bulunduğu bölgeye faydalı olmalı ve bulunduğu ekosistemin bir parçası haline gelmelidir. Buradan damızlığı alan üreticimiz kendi çiftliğinde çiftleştirmesini yaparak hem etçil hem de sütçül anlamda kaliteli, verimli sürüler elde etmiş olacak. Bu da birim alandan elde edilen verimi yükseltecek." değerlendirmesinde bulundu.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.