Burdur

Burdur Gölü'ndeki kurumaya dikkati çekmek için klip çekti

11:35 03 Ekim 2016
Burdur Gölü'ndeki kurumaya dikkati çekmek için klip çekti

Türk halk müziği sanatçısı Sümer Ezgü, Burdur Gölü'ndeki kurumaya dikkati çekmek için "Su Gelir Güldür Güldür" türküsüne bölgede klip çekti.

Sanatçı Ezgü, geçen yıl piyasaya çıkan "Hakiki Ankara Havaları" albümünün ikinci klibini "Su Gelir Güldür Güldür" türküsüne çekmek için Burdur'a geldi. Yönetmenliğini Şafak Türkel'in yaptığı klibin çekimleri, kuruma tehlikesiyle karşı karşıya olan Burdur Gölü kıyısında yapıldı.

Klipte Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Antalya ve Burdur'dan gelen motosikletliler ile köylüler yer aldı.

Ezgü, göl kıyısında gazetecilere yaptığı açıklamada, Burdur Gölü'nde su seviyesinin her yıl adım adım çekilişini gündeme getirmek için Burdur'a geldiklerini söyledi. Klip çalışmasını göl kıyısında yaptıklarına değinen Ezgü, "Burdur Gölü'nü besleyen suların önünün kesilmemesi gerekiyor. Burada tarım yapılırken daha dikkatli yapılmalı. Üretirken tamamen tüketmemek lazım. Sulamanın damla sulama yapılması gibi bilim adamlarının anlattıkları konuları biz de sanat yoluyla ön plana çıkarmalıyız. Onun için buraya geldik." dedi.

Ezgü, klip ile bir gölün yok oluşunun gündeme getirilmesini amaçladıklarını ifade ederek, geçmişte Aral Gölü gibi bazı göllerin yok olduğunu belirtti.

Burdur Gölü'nün yaşaması gerektiğini vurgulayan Ezgü, "Burada göl olmazsa iklim çok değişecek. Doğa hepimizin. Biz yüzmeyi Burdur Gölü'nde öğrendik. Bu kadar çekilmesi akıl almaz bir durum. Göldeki su seviyesi geçen seneden bu yana 10 santimetre aşağı inmiş. Bir şekilde gölü kurtarmamız lazım. Burdur Gölü çöl olmasın." diye konuştu.

- "Gönlümüzden geçen gölün eski seviyelerine kadar getirilebilmesi"

Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz de Sümer Ezgü'nün sanatçı kişiliğinden yararlanarak Burdur Gölü'nün kurumasına daha fazla dikkati çektiklerini kaydetti. Gölün kurumasının engellenmesi konusunda herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini dile getiren Ercengiz, şöyle konuştu:

"Gönlümüzden geçen gölün eski seviyelerine kadar getirilebilmesi. İstatistiki verilere bakıldığı zaman bu gölü kurtarmak ve eski haline getirmek pek mümkün gözükmüyor. Sulama barajları, yeraltı sondajları ve bitki örtüsü rejimi, gölün kurumasını hızlandırıyor. Bunlara hep birlikte önlem alacağız. Bu gölün ağzı, dili ve sesi yok. Onun ağzı, dili ve sesi biziz."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.