Burdur

Regaip Kandili

14:36 30 Mart 2017
Regaip Kandili

AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik ve Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Regaip Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı.

Özçelik, mesajında, Regaip Kandili ile başlayıp Kadir Gecesi sona eren üç ayların, Müslümanlar için manevi bir hasat mevsimi olduğunu belirtti. Kandil gecelerinde Müslümanlar arasında yardımlaşma, dayanışma, hayır ve iyilik duygularının artarak yoğunlaştığını ifade eden Özçelik, bu gecelerde sevgi, hoşgörü, kardeşlik, birlik ve beraberliğin güçlenmesini temenni etti.

Özçelik, şunları kaydetti:

"Müslümanlar için rahmet, bereket ve mağfiret ayları olan üç aylara kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Mübarek üç aylar ve içerisinde barındırdığı kandiller insanların kalplerini yakınlaştıran, dostluk, komşuluk, akrabalık ve kardeşlik duygularını artıran, maneviyatımızın aydınlanmasına vesile olan özel ve güzel gecelerdir. Bu özel gecelerin, gönüllerimize huzur, insanlığa barış ve dünyaya adalet getirmesini diliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle başta Burdurlu hemşehrilerim olmak üzere ülkemizin ve tüm İslam aleminin mübarek üç aylarını ve Regaip Kandili'ni tebrik ediyor, saygılar sunuyorum."

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ise rahmet ve bereket ayları olan üç ayların başlangıcını müjdeleyen Regaip Kandili'ne ulaşıldığını anımsattı.

Üç ayların günümüzde en çok ihtiyaç duyulan birlik, beraberlik ve dayanışma örneklerinin en güzel sergilendiği aylar olduğunu belirten Ercengiz, mesajında, "Dostluk, kardeşlik, dayanışma, paylaşma, birlik ve beraberlik duygularımızın daha da öne çıktığı, manevi dünyamızda önemli bir yeri bulunan Regaip Kandili'ni kutluyorum. Her türlü istismar ve sömürüden uzak, insanca ve hakça bir hayat ile gönül dünyamızın daha da huzur bulacağı Regaip Kandili'nin ilimize, ülkemize ve tüm insanlığa esenlikler, barış ve mutluluk getirmesini diliyorum." ifadesini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.