Burdur

"Uluslararası VI. Genç Yetenekler Klasik Müzik Festivali"

21:52 30 Mayıs 2017
"Uluslararası VI. Genç Yetenekler Klasik Müzik Festivali"

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Gelişim Merkezi tarafından düzenlenen "Uluslararası VI. Genç Yetenekler Klasik Müzik Festivali" sona erdi.

Türkiye'nin çeşitli illerinden 300 genç yeteneğin katılımıyla MAKÜ Kongre ve Sergi Salonunda gerçekleştirilen festivalin son gününde, Burdurlu genç yetenekler sahneye çıktı. Klasik müzik eserlerinin sanatseverlerin beğenisine sunulduğu konser, yaklaşık 2 saat sürdü.

Festival Koordinatörü Doç. Dr. Hatice Ekinci, AA muhabirine, 6 yıldır gerçekleştirdikleri festivalin Burdur için büyük bir gurur kaynağı olduğunu söyledi.

Festivalin çocuklara ve gençlere tecrübe imkanı sağladığını ifade eden Ekinci, "Festivalimiz, gençlerimize sahne deneyimi kazanmaları için çok iyi bir fırsat sundu. Her geçen yıl konuk katılımı artan festivalimiz, gelecek yıllarda Burdur'un tanıtımı açısından tüm ülkede ve uluslararası platformda yerini güçlendirecektir. Teke yöresinin incisi olan Burdur'un bu festival sayesinde klasik müzik alanında da adından sıkça söz ettireceği tartışmasızdır." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.